ROMÂNIA BREAKING NEWS

Foto / Premierul Pavel Filip a participat, la Iași, la evenimentele prilejuite de vizita Suveranului Pontif Papa Francisc

Foto / Premierul Pavel Filip a participat, la Iași, la evenimentele prilejuite de vizita Suveranului Pontif Papa Francisc

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip a efectuat astăzi, 1 iunie, a.c., o vizita la Iași, unde a participat la evenimentele prilejuite de călătoria apostolică a Sanctității Sale Papa Francisc. Șeful Executivului este însoțit de ministrul Afacerilor Externe si Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, si ministrul Educației, Culturii si Cercetării, Monica Babuc.

Prim-ministrul a menționat că este onorat să se afle printre pelerinii care au venit sa-l salute pe Suveranul Pontif. „Călătoria apostolică a Sanctității Sale Papa Francisc, desfășurată sub genericul „Să mergem împreună”, este una istorică și mult așteptată de zeci de mii de oameni, iar mesajul Sfântului Părinte de promovare a unității europene și unității creștine este de o importanță deosebită în lumea contemporană”, a spus Pavel Filip.

Premierul a exprimat gratitudine și pentru implicația umanitară și socială a Bisericii Romano-Catolice în Republica Moldova, inclusiv prin intermediul misiunii de caritate „Caritas-Moldova” și a Fundației „Regina Pacis”.

 În ciuda codului portocaliu de vreme rea, în piață s-au adunat peste 150 de mii de oameni doritori să-l vadă pe Papa Francisc.

In ultimii ani, dialogul la nivel înalt dintre autoritățile Republicii Moldova și Sfântul Scaun s-a intensificat. In septembrie 2018, Eminența Sa Cardinalul Pietro Parolin, Secretar de Stat al Sfântului Scaun a efectuat o vizita la Chișinău.

Călătoria apostolică a Papei Francisc în România are loc la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II, in 1999.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: