ROMÂNIA BREAKING NEWS

Foto / Premierul Pavel Filip a participat, la Iași, la evenimentele prilejuite de vizita Suveranului Pontif Papa Francisc

Foto / Premierul Pavel Filip a participat, la Iași, la evenimentele prilejuite de vizita Suveranului Pontif Papa Francisc

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip a efectuat astăzi, 1 iunie, a.c., o vizita la Iași, unde a participat la evenimentele prilejuite de călătoria apostolică a Sanctității Sale Papa Francisc. Șeful Executivului este însoțit de ministrul Afacerilor Externe si Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, si ministrul Educației, Culturii si Cercetării, Monica Babuc.

Prim-ministrul a menționat că este onorat să se afle printre pelerinii care au venit sa-l salute pe Suveranul Pontif. „Călătoria apostolică a Sanctității Sale Papa Francisc, desfășurată sub genericul „Să mergem împreună”, este una istorică și mult așteptată de zeci de mii de oameni, iar mesajul Sfântului Părinte de promovare a unității europene și unității creștine este de o importanță deosebită în lumea contemporană”, a spus Pavel Filip.

Premierul a exprimat gratitudine și pentru implicația umanitară și socială a Bisericii Romano-Catolice în Republica Moldova, inclusiv prin intermediul misiunii de caritate „Caritas-Moldova” și a Fundației „Regina Pacis”.

 În ciuda codului portocaliu de vreme rea, în piață s-au adunat peste 150 de mii de oameni doritori să-l vadă pe Papa Francisc.

In ultimii ani, dialogul la nivel înalt dintre autoritățile Republicii Moldova și Sfântul Scaun s-a intensificat. In septembrie 2018, Eminența Sa Cardinalul Pietro Parolin, Secretar de Stat al Sfântului Scaun a efectuat o vizita la Chișinău.

Călătoria apostolică a Papei Francisc în România are loc la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II, in 1999.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: