ROMÂNIA BREAKING NEWS

Chișinău: Accidentul din Otaci, anularea businessului duty-free și alegerile generale locale – subiecte în atenția Prim-ministrului, la ședința Guvernului

Chișinău: Accidentul din Otaci, anularea businessului duty-free și alegerile generale locale – subiecte în atenția Prim-ministrului, la ședința Guvernului
În Republica Moldova, toate școlile, grădinițele, precum și blocurile din localitățile care au avut de suferit în urma ploilor vor fi verificate de către specialiștii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din Republică. Indicația a fost dată de către Prim-ministrul Maia Sandu în debutul ședinței Guvernului din 20 iunie a.c., după ce în seara zilei de 19 iunie a.c. s-a prăbușit un bloc de locuit din orașul Otaci, informează romaniabreakingnews.ro citând un comunicat al Guvernului Republicii Moldova

„36 de familii au trecut prin momente de groază, oamenii și-au pierdut averea muncită cu greu timp de o viață. Este foarte bine că toată lumea este vie și sănătoasă. Oamenii au fost evacuați din această clădire și le-a fost asigurată cazare temporară. Foarte important, ca nimeni din acel bloc să nu intre în clădirea avariată încercând să-și salveze lucrurile. Salvatorii se vor ocupa de acest lucru, dacă va fi sigur.”, a precizat premierul.

Totodată, Șeful Guvernului a solicitat instituțiilor de profil să efectueze cât de curând evaluarea pagubelor materiale și să fie găsită cea mai potrivită modalitate de compensare a cetățenilor pentru daunele produse, dat fiind faptul că blocul nu va mai putea fi restabilit.

La ședință, Premierul a mai menționat că a cerut deputaților să elaboreze în regim de urgență un proiect de lege prin care să fie anulate benzinăriile duty-free, magazinele, barurile și restaurantele cu regim duty-free la intrarea în Republica Moldova și la intrarea în regiunea transnistreană. „Știm care este impactul negativ asupra bugetului și știm pentru cine au fost create aceste magazine. Sperăm că această lege va fi examinată destul de repede.”, a mai adăugat Maia Sandu.

De asemenea, Prim-ministrul a anunțat că se elaborează un alt proiect de lege, care are ca scop excluderea, pe viitor, a amânării desfășurării alegerilor locale. „Vrem să existe o dată stabilită prin lege și alegerile locale să fie desfășurate indiferent de mofturile unor politicieni.” a menționat Șeful Guvernului.

Proiectul urmează a fi plasat pentru consultări publice. Menționăm că alegerile generale locale vor avea loc în data de 20 octombrie 2019.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: