ROMÂNIA BREAKING NEWS

Papa Francisc la București: „Aduc un omagiu sacrificiilor făcute de atâția fii și fiice ale României”

Papa Francisc la București: „Aduc un omagiu sacrificiilor făcute de atâția fii și fiice ale României”

Papa Francisc a ajuns vineri în București, pentru o vizită de trei zile în România. Suveranul Pontif a fost întâmpinat pe Aeroportul Otopeni de președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis.

Suveranul pontif a fost așteptat și de numeroși credincioși care i-au scandat numele și au fluturat stegulețe tricolore cu însemnele papale.

Ulterior, el a mers către Palatul Cotroceni, într-un autoturism Dacia Logan. Pe traseu a fost așteptat de sute de oameni care i-au făcut cu mâna.

Vizita în țara noastră a papei va avea patru etape: București, Sumuleu Ciuc, Iași și Blaj. Papa Francisc va pleca spre Roma, duminică, după ora 17:00, de pe Aeroportul internațional din Sibiu.

Modestia și simplitatea sunt mesajale pe care papa Francisc a vrut să le transmită de fiecare dată când s-a aflat într-o vizită oficială în afara Vaticanului. În România, papa este transportat cu un Logan simplu și a mers cu geamurile coborâte.

Mulți dintre români s-ar fi așteptat probabil ca papă Francisc să fie preluat de la Aeroportul Otopeni cu o limuzină, însă Suveranul Pontif a cerut să fie transportat cu o Dacia Logan. Singurul lucru care arată că mașina nu duce un om de rând era tocmai numărul, SCV 1, ceea ce înseamnă „Status Civitatis Vaticanae” (Statul Cetății Vatican).

În timpul vizitei papei în România, președintele Klaus Iohannis a fost preluat de la aeroport și dus la Palatul Cotroceni cu o mașină marca Mercedes Clasa S.

Nu este prima dată când papa merge cu un Logan. În urmă cu trei ani, într-o vizită în Armenia, Suveranul Pontif a ales același tip de autoturism.

De altfel, Sfântul Părinte a fost surprins de mai multe ori circulând cu mașini banale, cele mai cunoscute ipostaze fiind cele în care, într-o vizită în Italia, a coborât dintr-un Ford Focus, masina care la aceea vreme costă aproximativ 12.000 de euro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: