ROMÂNIA BREAKING NEWS

Peste 1 milion de copii răpiți din Ucraina de către Rusia de la începutul războiului

Peste 1 milion de copii răpiți din Ucraina de către Rusia de la începutul războiului

Presa internațională redă mărturii ale mamelor a căror copii au fost răpiți din Ucraina în Rusia, contorizând estimativ peste 1 milion de copii răpiți în cursul anului trecut în adâncul Rusiei și care nu au fost repatriați la un 1 de la război, și mai mult, Rusia încearcă să li se piardă urma. (Credit foto : socialistsanddemocrats.eu)

Christina Lamb scrie în The Sunday Times: „copii ucraineni furați de Putin și trimiși în lagăre”. Despre ororile trăite si ororile povestite de puținii minori Ucrainieni răpiți de muscali si recuperați. Răpirea minorilor Ucrainieni este in prezent investigata de Curtea Penală Internațională. Încadrarea cea mai probabila a crimei este una singura: GENOCID.

„Au spus copiilor că părinții lor au părăsit Ucraina și nu se vor mai întoarce niciodată după ei” , ceea ce desigur era o minciună a rușilor. Dar asta nu e tot, povestește ea. „Mi-a povestit că lucrătorii din lagăre forțau fete de doar 13 ani să facă sex cu ei”.

Potrivit lui Daria Herasymchuk, comisarul Ucrainei pentru drepturile copilului, rușii folosesc cinci metode:

  • omoară părinții și iau copiii
  • îi iau direct de la părinți
  • separă părinții și copiii în așa-numitele tabere de filtrare
  • îi mint că îi trimit în tabere de sport sau sănătate
  • îi răpesc din școli speciale, internate sau orfelinate

„Astăzi rușii spun că 738.000 copii ucraineni au fost evacuați – dar nu este evacuare; este răpire și îndoctrinare și este un act de genocid” spune ea.

Răpirile în masă sunt investigate de Karim Khanm procuror șef al Tribunalului Penal Internațional (ICC), care a fost în Ucraina săptămâna trecută și va vorbi la Geneva joi pe acest subiect.

Anastasia își amintește că a fost condusă în Yevpatoria în vestul Crimeei. „Locul era frumos și a început ca o tabără normală dar totul era în rusă” a povestit. „Apoi după două săptămâni ne-au spus că va fi o întârziere de 3 zile pentru întoarcerea acasă, apoi 4 zile, apoi o lună, și au început să trimită din copii la diverse tabere din jurul Crimeei… Nici Crucea Roșie nici poliția nu ne-au putut ajuta”. „Este unicul meu copil și mi-a fost atât de teamă că o vor trimite adânc în Rusia și nu o voi mai găsi niciodată. Am realizat că totul a fost foarte bine planificat să ne depopuleze”.

În altă tabără, Motychak și fiica ei Anastasia aleargă spre brațele celuilalt. „Eram atât de fericită încât plângeam” a spus Anastasia. „Ni s-a spus că dacă părinții nu vin voi fi trimisă la școli internat sau la noi familii”. Călătoria înapoi a durat chiar mai mult. Belarus a refuzat să îi lase să intre așa că a trebuit să se ducă prin Letonia. Doar 307 copii au fost până acum repatriați, conform lui Herasymchuk. Este neclar cu ce eforturi, dar este evident că Rusia refuză să repatrieze în Ucraina cei peste 1 milion de copii răpiți în lagărele rusești (rușii au recunoscut oficial doar 738.000, dar estimările dau peste 1 milion, având în vedere că raportările rusești nu sunt nicidecum sincere sau detaliate).

Foto: Epuizanta rută a călătoriei mamelor pentru a își lua copii răpiți în tabere înapoi acasă Sursa: thetimes.co.uk citat de romaniabreakingnews.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Resurse:

 

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: