ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ucraina „și-a asumat” să oprească dragajul pe pe canalul Bâstroe. Este așteptat acceptul Forțele Navale ucrainene pentru accesul în zonă a oficialilor români

Ucraina „și-a asumat” să oprească dragajul pe pe canalul Bâstroe. Este așteptat acceptul Forțele Navale ucrainene pentru accesul în zonă a oficialilor români

Ministerului Transporturilor și Infrastructurii din România a anunțat că „Ucraina ”și-a asumat să înceteze orice tip de dragaj (operațional, de investiţii, etc)” pe canalul Bâstroe, iar Ministerul Transporturilor din România ar urma să înceapă măsurătorile de adâncime pe brațul Chilia și pe canalul Bâstroe din 15 martie, dar după ce se obține aprobare Forțelor Navale ucrainene, transmite romaniabreakingnews.ro

Astăzi, în localitatea Ismail (Ucraina), delegația Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, condusă de secretarul de stat Ionel Scrioșteanu, a continuat discuțiile inițiate cu partea ucraineană cu privire la lucrările efectuate pe canalul Bâstroe.  La întâlnirea trilaterală a participat și o delegație a Comisiei Europene. La finalul întâlnirii partea ucraineană și-a asumat să înceteze orice tip de dragaj (operațional, de investiţii, etc).

Totodată, programul măsurătorilor ce vor fi efectuate de către AFDJ Galați pe brațul Chilia și pe canalul Bâstroe va fi un subiect abordat în cadrul următoarelor întâlniri cu partea ucraineană.

Participanții au convenit că programul trebuie să se deruleze aşa cum s-a stabilit, începând cu data de 15 martie.

Partea ucraineană a precizat că, în perioada următoare, vor fi întreprinse demersurile necesare pentru a obține acceptul Forțele Navale ucrainene pentru ca reprezentanții părții române să intre și să măsoare pe brațul Chilia și pe canalul Bâstroe”, se arată în postarea publicată pe pagina de Facebook a Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Reprezentanți ai Comisiei Europene, însoțiți de autorități din România, au mers marți în Ucraina, pentru a negocia condițiile în care vor fi făcute măsurătorile pe Canalul Bâstroe. Acestea ar putea să înceapă pe 15 martie, iar ambarcațiunile folosite de către experți vor fi protejate de armată.

Reprezentanții Comisiei Europene s-au prezentat marți la punctul de trecere a frontierei de la Isaccea, în județul Tulcea. În fața presei au refuzat să facă orice declarație. Aceștia a preferat să păstraeze o mare discreție față de prezența și misiunea lor acolo.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: