ROMÂNIA BREAKING NEWS

Armata română va avea un batalion de tancuri Abrams

Armata română va avea un batalion de tancuri Abrams
generalul-locotenent Teodor Incicaș

generalul-locotenent Teodor Incicaș

Invitat la podcastul ˝Observatorului militar˝, generalul-locotenent Teodor Incicaș (foto), șeful Direcției Generale pentru Armamente – structura care se ocupă de achizițiile publice la nivelul MApN-, a discutat despre programele de înzestrare, în desfășurare și planificate, explicând pe larg aspecte, poate mai puțin cunoscute, care țin de acest domeniu amplu dezbătut, al achiziției de materiale și echipamente militare. În cadrul interviului, Șeful Direcției Generale pentru Armamente a dezvălui că România va cumpăra un batalion de tancuri de tip Abrams printr-un acord de tip „de la Guvern la Guvern” (G2G) cu Statele Unite ale Americii.
Potrivit acestuia, Statul Major al Forțelor Terestre a considerat  că (tancul Abrams) „este cel mai bun mijloc și are o unicitate a lui în realizarea misiunilor”.

Video interviu generalul-locotenent Teodor Incicaș:

După ce armata română a trecut începând cu anul 2002 la organizarea de tip NATO a subunităţilor de tancuri, plutonul are 5 tancuri, o companie are 17  adică 3 plutoane a câte 5 tancuri, plu tancul comandantului de companie și tancul locţiitorului acestuia, iar batalionul de tancuri are 54 tancuri, 3 companii a câte 17 tancuri, plus 3, tancul sefului de stat major, tancul locţiitorului comandatului  și tancul comandantului de batalion.

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: