ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ora Pământului va fi serbată inedit la Bârlad, pe 25 martie 2017. Observaţii astronomice în stradă!

Ora Pământului va fi serbată  inedit la Bârlad, pe 25 martie 2017. Observaţii astronomice în stradă!

Sâmbătă, 25 martie 2017, la ora 20.30, toată omenirea va sărbători în mod simbolic „Ora Pământului” (Earth Hour), un eveniment organizat cu scopul conştientizării globale despre impactul negativ asupra mediului înconjurător cauzat de consumul exagerat de resurse energetice informează româniabreakingnews.ro citând un comunicat Astrobarlad.

Ora Pământului în România

Ora Pământului se sărbătoreşte în România din anul 2009, iar la nivel internaţional din anul 2007, când WWF Australia a organizat prima ediţie a acestui eveniment. Se întâmpla pe 31 martie 2007, la Sydney, când 2 milioane de case şi sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră.
În 2008, 50 de milioane de oameni au ales să celebreze Earth Hour, iar în 2010 – 4.500 de oraşe din 128 de ţări. La ediția 2014, peste 7000 de oraşe din peste 162 de țări au stins lumina de Earth Hour.

Ora Pământului la Bârlad

Din anul 2013 şi oraşul Bârlad se alătură acestei manifestări, prin iniţiativa echipei de la al Muzeului „Vasile Pârvan” și de la Astroclubul „Perseus” din Bârlad, Județul Vaslui. Cu prilejul evenimentului global „Ora Pământului” organizăm observaţii astronomice în stradă.
Primăria Municipiului Bârlad ne va susţine în această activitate, şi va opri iluminatului public în data de 25 martie 2017, în intervalul orar 20.30 – 21.30.

Observaţiile astronomice din stradă vor avea loc Sâmbătă, 25 martie 2017, între orele 20.30 şi 21.30, în zona parcului „Victor Ion Popa” (la strada principală) din Bârlad, Județul Vaslui.

În cazul în care condiţiile meteo nu vor fi favorabile, o să desfăşurăm activitatea la sediul observatorului astronomic (Str. Republicii nr. 235), cu o prezentare despre impactul activităţilor umane asupra mediului înconjurător.
Informaţii actualizate pentru toate activităţile organizate de Planetariul și Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad, Județul Vaslui, le puteți găsi pe website-ul: http://astrobarlad.wordpress.com şi pe pagina de Facebook: www.facebook.com/astrobarlad

Pentru romaniabreakingnews.ro Dumitru Ciprian Vîntdevară, Muzeograf al Planetariului și Observatorului Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad, Județul Vaslui, Coordonatorul Astroclubului „Perseus” Bârlad, Județul Vaslui

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: