ROMÂNIA BREAKING NEWS

Victor Ponta a demisionat! „depun mandatul de prim ministru și implicit pe cel al Guvernului României”

Victor Ponta a demisionat! „depun mandatul de prim ministru și implicit pe cel al Guvernului României”

„Începând cu ziua de astăzi îmi depun mandatul de prim ministru și implicit pe cel al Guvernului României”, a anunțat miercuri Victor Ponta. „Am obligația să constat supărarea legitimă care există în cadrul societății și dorința legitimă de a avea responsabilități mai mari decât patronii unei firme”, a afirmat premierul demisionar, subliniind că nu vrea să lase responsabilitatea „pe seama altora”. „Nu mă bat cu oamenii, cred că ar fi o mare greșeală și am avea toți de suferit”, a adăugat Ponta, subliniind că „Sper ca depunerea mandatului meu și a guvernului să satisfacă cererile protestatarilor.”
„Începând cu ziua de astăzi îmi depun mandatul de prim ministru și implicit pe cel al Guvernului României”, a anunțat miercuri în jurul orei 11.00, premierul Victor Ponta.

„Am obligația să constat supărarea legitimă care există în cadrul societății și dorința legitimă de a avea responsabilități mai mari decât patronii unei firme. Nu cred că este corect să las această responsabilitate nici pe seama celor care au fost pe teren. Nu mă bat cu oamenii, cred că ar fi o mare greșeală și am avea toți de suferit”, a mai afirmat Victor Ponta.

„Sper ca depunerea mandatului meu și a guvernului să satisfacă cererile protestatarilor.”

„Până la formarea unui nou guvern vom asigura interimatul. La ora 4 vom avea o ședință de guvern ca să le mulțumesc tuturor colegilor și să asigurăm tranziția către un nou guvern.”

„Cei care speculează politic acest moment vor plăti scump”, a mai spus premierul demisionar.

România Breaking News amintește că aproximativ 25 de mii de oameni au cerut, marți seară, în stradă demisia Guvernului Ponta, numai în Capitală. Marșuri de protest au avut loc și în alte orașe ale țării, în memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv. „Corupția ucide”, „Asasinii” și „Premier penal, marș la tribunal!” au fost câteva dintre scandările manifestanților.

Urmează să înceapă în scurt timp la PNL, o ședință de urgență după anunțul depunerii mandatului Guvernului Ponta, în timp ce în Parlament domnește nedumerirea, deputații întrebându-se între ei sau pe jurnaliști: „A demisionat Ponta?!”. PNL se reunește în scurt timp în ședința de urgență la sediul din Aleea Modrogan. Se află acolo deja liderii partidului, potrivit unor surse. La ora 13.00 are loc ședința coaliției de guvernare, în biroul Președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea. La această oră, în birou se află Zgonea și Dragnea.

Nedumerire printre parlamentari

Plenul Camerei Deputaților este în desfășurare. Pe hol, parlamentarii care ajung la ședință sunt nedumeriți și se întreabă între ei sau pe jurnaliști „A demisionat Ponta?!”

România Breaking News amintește că din coaliția de guvernare fac parte PSD – UNPR (condus de Gabriel Oprea) – ALDE (condus de Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin).

Publicat de Andrei Rădescu – romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: