ROMÂNIA BREAKING NEWS

Parlamentul rus va vota introducerea legii marţiale

Parlamentul rus va vota introducerea legii marţiale

Consilierul lui Vladimir Putin, Mihailo Podoliak, a nunțat că Parlamentul Rusiei se reunește vineri într-o ședință de urgență și are în plan să introducă o lege marțială ca măsură preventivă.

„Cele două camere ale Parlamentului rus se vor reuni pe 4 martie într-o şedinţă extraordinară de urgenţă. Pe ordinea de zi, după cum am aflat, se află introducerea legii marţiale ca măsură preventivă”, afirmă Mihailo Podoliak.

În cazul în care această lege marțială va fi adoptată și va intra în vigoare, legea prevede interzicreae reuniunilor publice, impunerea unor restricţii de circulaţie şi întreruperea comunicaţiilor cu lumea exterioară.

Aleksei Navalnîi, principalul opozant al lui Putin, a făcut apel la ruşi zilele trecute să iasă zilnic să protesteze faţă de campania militară a Kremlinului împotriva Ucrainei.

„Aleksei Navalnîi i-a chemat pe oameni să iasă şi să protesteze împotriva războiului în fiecare zi la ora 19:00 şi în weekenduri la 14:00. În principalele pieţe din oraşele unde locuiţi”, a scris pe Twitter Kira Iarmîş, purtătoarea de cuvânt a opozantului rus.

Anterior, Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Aleksei Danilov, susține că potrivit serviciilor de informații, Vladimir Putin urmează să decreteze stare de urgență în Federația Rusă, începând din 4 martie.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: