ROMÂNIA BREAKING NEWS

Comitetul Înalților Responsabili cu Inspecția Muncii se reunește la București

Comitetul Înalților Responsabili cu Inspecția Muncii se reunește la București

În contextul deținerii de către România a Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, Comitetul Înalților Responsabili cu Inspecția Muncii (SLIC), organism responsabil cu avizarea tuturor problemelor legate de aplicarea, de către statele membre, a legislației comunitare privind sănătatea și securitatea la locul de muncă (SSM), se reunește în perioada 15 – 16 mai 2019, la București.

Tema celei de-a 76-a reuniuni este „Pregătirea pentru viitor – Organismele naționale de inspecție a muncii și rolul lor în educația privind securitatea și sănătatea în muncă”.

“Tema Reuniunii Comitetului Înalților Responsabili cu Inspecția Muncii din acest an, respectiv rolul instituțiilor naționale de inspecție a muncii în educația privind securitatea și sănătatea în muncă, se armonizează cu prioritățile stabilite de Guvernul României în ceea ce privește politicile sociale: educație, siguranță și securitate la locul de muncă, adaptabilitate și competitivitate pe o piață a muncii foarte dinamică. Amintesc că Președinția română a Consiliului Uniunii Europene a ajuns la un acord provizoriu cu Parlamentul European, cu privire la expunerea lucrătorilor la agenții cancerigeni și mutageni la locul de muncă, iar această revizuire va consolida drepturile lucrătorilor la un nivel ridicat de protecție a sănătății și securității la locul de muncă”, a transmis ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi.

Misiunea SLIC este de a monitoriza, pe baza unei strânse cooperări între membrii săi și Comisie, aplicarea efectivă și echivalentă a legislației comunitare secundare privind sănătatea și securitatea la locul de muncă și de a analiza aspectele practice legate de monitorizarea aplicării legislației în acest domeniu. Scopul principal al SLIC este armonizarea legislației naționale privind SSM, dezbaterea privind noile tendințe emergente, aprobarea ghidurilor menite să ajute inspectorii de muncă în activitatea lor și consolidarea cooperării dintre membri.

Comitetul Înalților Responsabili cu Inspecția Muncii este compus din câte un reprezentant al autorităților naționale de inspecție a muncii din fiecare stat membru și a fost constituit în 1995 pentru a furniza Comisiei, la solicitarea acesteia sau din proprie inițiativă, avizul său cu privire la toate problemele referitoare la aplicarea de către statele membre a legislației comunitare privind sănătatea și securitatea la locul de muncă.

The post Comitetul Înalților Responsabili cu Inspecția Muncii se reunește la București appeared first on Președinția României la Consiliul Uniunii Europene.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: