ROMÂNIA BREAKING NEWS

În ce poziție de risc se află România în ierarhia mondială a atacurilor cibernetice?

În ce poziție de risc se află România în ierarhia mondială a atacurilor cibernetice?

În timp ce instituțiile guvernamentale sunt vulnerabile mai ales din cauza sistemelor învechite pe care le folosesc, România ocupă un loc bun în categoria de risc mediu în ierarhia mondială a atacurilor cibernetice, informează romaniabreakingnews.ro citând declarațiile lui Ștefan Tănase, senior security researcher Kaspersky Lab într-un material pentru Agerpres.

Potrivit acestuia probleme serioase au IMM-urile, care nu au o politică foarte clară de securitate, nici bugete dedicate, spre deosebire de companiile mari.
„Instituțiile guvernamentale sunt vulnerabile mai ales din cauza sistemelor învechite pe care le folosesc. Dacă pregătirea specialiștilor reprezintă, de regulă, un plus, la capitolul programe folosite, multe dintre ele nu stau foarte bine (…) România se situează în categoria de risc mediu. La nivel mondial, printre țările cele mai expuse la atacuri cibernetice se numără fostele republici sovietice — Rusia, Ucraina, Belarus sau Republica Moldova — dar și țări că Brazilia, Thailanda, Vietnam sau Emiratele Arabe Unite. Pentru ca mediul online să fie mai sigur pentru utilizatori, ar trebui că tot mai mulți dintre aceștia să conștientizeze amenințările din spațiul virtual și să acționeze în consecință”, a spus Ștefan Tănase.
Programele ransomware, vor rămâne conform expertului în securitate, una dintre principalele amenințări  atât în România cât și la nivel global, domeniul financiar fiind unul dintre cele mai expuse și vulnerabile. Tehnicile tot mai sofisticate îngreunează misiunea instituțiilor financiare de a distinge între un atac și activitatea normală a clienților: aproape 40% dintre organizațiile financiare recunosc acest lucru, conform unui studiu Kaspersky Lab și B2B Internațional.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: