ROMÂNIA BREAKING NEWS

Actualizare video / Întâlnire cu muzica aromânilor de la sud de Dunăre la Clubul Țăranului Român

Actualizare video / Întâlnire cu muzica aromânilor de la sud de Dunăre la Clubul Țăranului Român

Actualizare video:

 

9 Oct 2017 @ 21:55
Institutul Frații Golescu pentru românii de pretutindeni și Clubul Țăranului Român au organizat spectacolul „Cântece aromâneşti”. Evenimentul a fost o veritabilă și autentică o întâlnire cu muzica aromânilor de la sud de Dunăre, cu cântece la care nu au renunțat nici după stabilirea lor în România.
Ei sunt descendenții protoromanilor ai Moesiei, romanizaţi sau colonizaţi de romani înaintea primului mileniu. Grupul vocal „Boatea Pindului” (Glasul Pindului), condus de dl. Topa Anastase Vasile, mai stăpâneşte încă acea cântare polifonică definitorie pentru grupul fărşeroţilor, dar se încumetă totodată să abordeze şi cântecele omofonice, armonice. Invitaţii grupului au fost interpreţi bine cunoscuţi în colectivităţile noastre aromâneşti interpretând, la sărbători, o muzică mai recentă, simplificată şi mai accesibilă sensibilităţii muzicale contemporane.
Spectacolul a avut loc la CLUBUL ŢĂRANULUI, din cadrul MUZEULUI ŢĂRANULUI ROMÂN, marti, 17 0ctombrie 2017, ora 18:00.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: