ROMÂNIA BREAKING NEWS

Parlamentul României încântat de …„FABRICAT în BASARABIA”

Expoziție „Fabricat în Basarabia”, deschisă la Parlamentul României

Cele mai importante companii din Republica Moldova își prezintă produsele în cadrul expoziției „Fabricat în Basarabia”, organizată la București, la Palatul Parlamentului, în perioada 18-21 iunie. Expoziția este organizată în cadrul celei de-a patra reuniuni a Comisiei Comune pentru Integrare Europeană între Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova, transmite UNIMEDIA cu referire la un comunicat al Legisltivului de la Chișinău.

La inaugurarea expoziției au participat membrii Comisiei Comune pentru Integrare Europeană, deputații Ana Guțu, Tudor Deliu, Maria Ciobanu, George Mocanu, Oleg Țulea, Mihail Solcan.

În mesajul de inaugurare a expoziției, președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Ana Guțu, co-președinta Comisiei Comune, a menționat că produsele companiilor din Republica Moldova merită să fie promovate pe piața românească și europeană, deoarece agenții economici dau dovadă de creativitate, perspicacitate și talent antreprenorial în producerea acestora.

Ana Guțu a menționat că semnarea Acordului de Asociere va oferi noi perspective producătorilor din Republica Moldova. Mediul de afaceri a fost îndemnat să se orienteze spre standardele de calitate europene și spre tehnici moderne de marketing pentru a fi prezenți masiv pe piața europeană.

Prezenți la eveniment, președintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu și co-președintele Comisiei Comune pentru Integrare Europeană, Florin Constantinescu au subliniat importanța organizării unor astfel de evenimente, menite să contribuie la cunoașterea produselor moldovenești de calitate și la promovarea acestora pe piața europeană.

Deputații și senatorii din Republica Moldova și România au fost primii vizitatori ai expoziției, degustând și cumpărând produse din Republica Moldova, purtând discuții cu oamenii de afaceri.

Expoziția, organizată în premieră, are drept scop prezentarea produselor din Republica Moldova pe piața românească și europeană. La eveniment au participat circa 25 de producători de mărfuri și servicii din Republica Moldova, inclusiv companii din industria alimentară, de confecții textile și îmbrăcăminte, din industria de parfumerie și cosmetică, precum și din industria artizanală.

Sursa: Unimedia.md

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.