ROMÂNIA BREAKING NEWS

Coreea de Nord a lansat luni (06.03.a.c.) mai multe rachete în Marea Japoniei! Coreea de Sud cere desfășurarea rapidă a sistemului antirachetă american THAAD

Coreea de Nord a lansat luni (06.03.a.c.) mai multe rachete în Marea Japoniei! Coreea de Sud cere desfășurarea rapidă a sistemului antirachetă american THAAD

Coreea de Nord a lansat luni dimineață (6 martie a.c.), mai multe rachete, care au traversat Coreea de Nord și au căzut în Marea Japoniei, afirmă surse militare de la Seul ale agenției sud-coreene de presă Yonhap.

Premierul Japoniei – Shinzo Abe, a susținut că ar fi vorba de patru rachete, dintre care trei au ajuns în zona economică exclusivă a Japoniei. Guvernul de la Tokyo a înaintat un protest către Phenian, a precizat el.

Un purtător de cuvânt al executivului nipon a vorbit de „o amenințare gravă la adresa securității naționale”, dar a afirmat că potrivit primelor rapoarte nu au fost afectate nave sau avioane din zona respectivă.

Statul Major Interarme al Coreei de Sud într-un comunicat către Yonhap, a declarat că lansarea unei singure rachete a avut loc la ora locală 7.36 (n. red. — 1.06 ora României) de la baza Dongchang-ri pentru rachete cu rază lungă de acțiune, din apropierea graniței cu China. Ulterior, aceeași sursă a menționat mai multe rachete, fără a preciza numărul acestora.

Prima rachetă care a traversat Coreea de Nord a căzut în Marea Japoniei și ar putea fi de tip balistic intercontinental, a afirmat un oficial militar din ministerul sud-coreean al apărării. Conform experților militari, racheta de acest tip ar putea ajunge până pe teritoriul american.

Președintele interimar al Coreei de Sud, Hwang Kyo-ahn, a afirmat luni dimineață că ar trebui desfășurat cât mai rapid în țara sa, sistemul american antirachetă THAAD, relatează Reuters citat de romaniabreakingnews.ro

Gabriel NEGRU / București / RBN Press – 06.03.2017

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: