ROMÂNIA BREAKING NEWS

Coreea de Nord a lansat luni (06.03.a.c.) mai multe rachete în Marea Japoniei! Coreea de Sud cere desfășurarea rapidă a sistemului antirachetă american THAAD

Coreea de Nord a lansat luni (06.03.a.c.) mai multe rachete în Marea Japoniei! Coreea de Sud cere desfășurarea rapidă a sistemului antirachetă american THAAD

Coreea de Nord a lansat luni dimineață (6 martie a.c.), mai multe rachete, care au traversat Coreea de Nord și au căzut în Marea Japoniei, afirmă surse militare de la Seul ale agenției sud-coreene de presă Yonhap.

Premierul Japoniei – Shinzo Abe, a susținut că ar fi vorba de patru rachete, dintre care trei au ajuns în zona economică exclusivă a Japoniei. Guvernul de la Tokyo a înaintat un protest către Phenian, a precizat el.

Un purtător de cuvânt al executivului nipon a vorbit de „o amenințare gravă la adresa securității naționale”, dar a afirmat că potrivit primelor rapoarte nu au fost afectate nave sau avioane din zona respectivă.

Statul Major Interarme al Coreei de Sud într-un comunicat către Yonhap, a declarat că lansarea unei singure rachete a avut loc la ora locală 7.36 (n. red. — 1.06 ora României) de la baza Dongchang-ri pentru rachete cu rază lungă de acțiune, din apropierea graniței cu China. Ulterior, aceeași sursă a menționat mai multe rachete, fără a preciza numărul acestora.

Prima rachetă care a traversat Coreea de Nord a căzut în Marea Japoniei și ar putea fi de tip balistic intercontinental, a afirmat un oficial militar din ministerul sud-coreean al apărării. Conform experților militari, racheta de acest tip ar putea ajunge până pe teritoriul american.

Președintele interimar al Coreei de Sud, Hwang Kyo-ahn, a afirmat luni dimineață că ar trebui desfășurat cât mai rapid în țara sa, sistemul american antirachetă THAAD, relatează Reuters citat de romaniabreakingnews.ro

Gabriel NEGRU / București / RBN Press – 06.03.2017

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: