ROMÂNIA BREAKING NEWS

FOTO / Premierul Maia Sandu a prezentat noii miniștri: „Noul Guvern va elimina vechile practici de îmbogățire ilegală prin scheme de corupție, de numire în funcție pe criteriul loialității față de partid”

FOTO / Premierul Maia Sandu a prezentat noii miniștri: „Noul Guvern va elimina vechile practici de îmbogățire ilegală prin scheme de corupție, de numire în funcție pe criteriul loialității față de partid”

Prim-ministrul Republicii Moldova – Maia Sandu a prezentat pe 17 iunie a.c. noii membri ai Cabinetului de miniștri colectivelor de muncă pe care le vor conduce, informează romaniabreakingnews.ro citând surse guvernamentale (foto). Prezentările au început la Ministerul Afacerilor Interne, șefia căruia a fost preluată de viceprim-ministrul Andrei Năstase. Premierul a precizat că de astăzi înainte organele de forță nu vor mai fi în slujba vreunui politician.

Noul ministru, Vadim Brânzan, a fost prezentat echipei din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, iar Natalia Gavrilița – celei de la Ministerul Finanțelor. Ulterior, Georgeta Mincu a fost prezentată angajaților de la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării regionale și Mediului. În acest context, premierul a menționat că în viitorul apropiat Republica Moldova va beneficia de finanțare externă.

Ministrul Ala Nemerenco a fost prezentată celor de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, iar Liliana Nicolaescu-Onofrei – echipei Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Prim-ministrul Maia Sandu, care anterior s-a aflat la conducerea Ministerului Educației timp de 3 ani, a accentuat că educația este un domeniu prioritar pentru Guvern și va acorda tot sprijinul necesar colegilor pentru dezvoltarea acestuia.

Șirul de prezentări s-a încheiat la o întrevedere cu angajații Biroului pentru Reintegrare și noul vicepremier pe acest domeniu, Vasile Șova.

Prim-ministrul a remarcat nivelul înalt de profesionalism al noilor miniștri și a menționat că noul Guvern își asumă să lucreze doar în interesul cetățenilor, să asigure transparență decizională și să promoveze oameni competenți și profesioniști.

„Vă garantez, alături de colegii mei din noul Executiv, că oamenii buni vor fi apreciați și promovați. Ne dorim să construim instituții puternice, așa încât să nu mai fie posibilă capturarea lor de anumite grupuri de interese. Ne dorim ca toți funcționarii să respecte legile și regulamentele instituțiilor în care activează, să fie responsabili în fața propriei datorii, să nu cedeze atunci când primesc ordine ilegale de la superiori”, a precizat premierul în cadrul unei conferințe de presă.

De asemenea, șeful Guvernului a confirmat că în această săptămână va solicita Companiei Kroll prezentarea unei copii a Raportului Kroll 2 privind investigarea furtului miliardului: „Cei implicați în furtul bancar trebuie identificați și pedepsiți”.

Totodată, pentru demascarea abuzurilor fostului regim, pedepsirea celor vinovați și eliberarea instituțiilor de corupție a fost creat Biroul de politici anticorupție și reforma justiției pe lângă cabinetul prim-ministrului. Acesta va fi constituit din experți locali și internaționali, inclusiv din România, specialiști care au stat la baza reformelor în justiție și crearea instituțiilor anticorupție în România.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: