ROMÂNIA BREAKING NEWS

Românul Octavian Ursu a fost ales primar  al orașului Görlitz din Germania.

Românul Octavian Ursu a fost ales primar  al orașului Görlitz din Germania.

Octavian Ursu (foto), un român stabilit în Germania, l-a învins în cursa pentru funcția de primar general al orașului Görlitzpe pe Sebastian Wippel, candidatul partidului de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), un fost polițist.
Octavian Ursu a fost ales primar-general al orașului Görlitz cu 55,1 la sută din totalul voturilor exprimate, în timp ce Wippel avea 44,9%, după ce numărul voturilor a fost cuprins în 74 din cele 75 de circumscripții electorale, a informat Sächsische Zeitung.

În primul tur, reprezentantul AfD se clasase pe primul loc, cu 36,4% din voturi, în timp ce Octavian Ursu, candidatul creștin-democraților cancelarului Angela Merkel obținuse 30,3% din voturi.

„Sunt fericit. Acum trebuie să vedem cum ne apropiem de cei care nu au votat pentru mine”, a declarat Ursu, potrivit Deutsche Welle.

Octavian Ursu a plecat din România în 1990.

Acesta s-a născut la București, a absolvit Conservatorul și a plecat în Germania în 1990 ca solist-instrumentist (trompetă) la Neue Lausitzer Philharmonie din Görlitz. Ursu a intrat în 2009 în CDU și în 2010 a preluat conducerea circumscripției municipale din Görlitz a formațiunii conservatoare. În 2014, el a fost ales în legislativul landului federal Saxonia, scrie Deutsche Welle. La 51 de ani a devenit un candidat foarte important al Partidului Angelei Merkel. În cursa pentru primăria orașului Goerlitz a avut de înfruntat un candidat de extremă dreapta.

Octavian Ursu a ales să rămână în Germania după ce și-a întâlnit viitoarea soție, tot muziciană. El era trompetist la Filarmonica din Goerlitz, ea, contralto. Împreună au acum două fete. Octavian s-a implicat însă și în probleme organizatorice și așa a cunoscut oameni importanți din viața orașului. Prima dată i s-a propus să candideze la consiliul local în 2009. Și a câștigat. În 2014 a devenit membru al Parlamentului regional din Saxonia iar alegerile din acest an l-au făcut celebru.

Octavian are rude în zona Sibiului și le vizitează în vacanțe. Are și un frate, tot muzician, stabilit în Canada. Are mulți colegi români care sunt acum foarte mândri de el.

Orașul Goerlitz, cu 56.000 de locuitori, este foarte aproape de frontiera estică a Germaniei, un loc în care au fost turnate cunoscute filme produse la Hollywood. Mulți actori și regizori le-au trimis o scrisoare deschisă localnicilor și i-au îndemnat să nu voteze cu extremiștii. / Sursa foto: octavian-ursu.de

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: