ROMÂNIA BREAKING NEWS

Fostul șef al diplomației R. Moldova, Natalia Gherman ar putea fi noul Secretar General ONU

SHARE
, / 649 0

Natalia Gherman (foto) fostul ministru al Afacerilor Externe din R. Moldova, este candidatul din partea acestei țări pentru funcția de secretrar general al Organizației Națiunilor Unite. Guvernul de la Chișinău a înaintat propunerea printr-o scrisoare trimisă ONU informează romanibreakingnews.ro

Ministerul de Externe al R. Moldova a anunțat că Natalia Gherman se numără printre favoriții din Europa de Est la funcția de Secretar General al ONU, fiind nominalizată în cadrul campaniei ONU de alegere a unei femei în înalta funcție „A Woman for UN Secretary-General”.

Alegerile pentru poziția de la vârful ONU vor avea loc în toamna acestui an, în cadrul Adunării Generale a ONU. Potrivit uzanțelor, mandat acualului Secretar General al ONU, Ban Ki-moon, expiră  în luna decebrie a acestui an.

Selectarea candidaților se face de către un Comitet autorizat de Adunarea Generală ONU și și apoi sunt înaintate statelor membre.

Se pare că fosta șefă a diplomației de la Chișinău ar avea o șansă unică să devină cel de-al 9-lea Secretar General al ONU, deoarece se conturează o preferință către candidați proveniți din Europa de Est și către o femeie, pe motiv că toți cei 8 secretari generali de până acum au fost bărbați.

Natalia Gherman este apreciată de comitetul de selecție ca fiind un candidat potrivit pentru înalta funcție, deoarece activitatea dumneaei a dovedit un impact major asupra populației Republicii Moldova, fiind participant direct la negocierea Acordului de Asociere și Zonei de Comerț Liber cu UE și a prevederilor regimului liberalizat de vize pentru cetățenii moldoveni în spațiul european.

Publicat de romaniabreakingnews.ro

Părerea ta contează

© Copyright 2012 - ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press