ROMÂNIA BREAKING NEWS

Restrictii dure în Marea Britanie din cauza noii tulpini de COVID-19, care ar putea fi cu 70% mai contagioasă

Restrictii dure în Marea Britanie din cauza noii tulpini de COVID-19, care ar putea fi cu 70% mai contagioasă

Guvernul Marii Britanii a anunţat, miercuri, 23 decembrie, că mari părţi din Anglia vor fi plasate sub cele mai stricte restricţii pentru combaterea Covid-19, în condiţiile în care noua tulpină a coronavirusului, extrem de contagioasă, se extinde în Marea Britanie, urcând numărul cazurilor la un nivel record, transmite Reuters.

Au fost raportat aproape 40.000 de infecţii noi, noua tulpină de coronavirus, care ar putea fi cu până la 70% mai contagioasă decât versiunea originală, provocând creşterea la un nivel record a numărului de cazuri şi al spitalizărilor.

Numărul deceselor provocate de Covid-19, 744, este la cel mai ridicat nivel atins din luna aprilie.

„În acest context al infecţiilor în creştere, al spitalizărilor în creştere şi al numărului tot mai mare de oameni care mor din cauza coronavirusului, este absolut vital să acţionăm. Pur şi simplu nu putem avea genul de Crăciun pe care îl dorim cu toţii”, a declarat ministrul Sănătăţii Matt Hancock, într-un briefing de presă”.

Sâmbătă au fost adoptate măsuri de restricţionare a contactelor sociale pentru Londra, sud-estul Angliei şi Tara Galilor, în timp ce planurile de a relaxa măsurile la nivel naţional de Crăciun au fost fie reduse dramatic, fie eliminate.

Hancock a declarat că, din 26 decembrie, în multe alte părţi din sudul Angliei vor fi aplicate cele mai stricte restricţii. Şi în alte zone din ţara vor fi înăsprite măsurile.

Guvernele din Scoţia şi Irlanda de Nord au anunţat deja ca majoritatea populaţiei va fi supusă după Crăciun la cel mai înalt nivel de restricţii.

Hancock a mai spus că numărul mediu al spitalizărilor zilnice este de 1909, în prezent fiind internate 18.943 de persoane cu coronavirus, niveluri nevăzute de la vârful primei epidemii, din aprilie.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: