ROMÂNIA BREAKING NEWS

6 ani de la protestele din 7 aprilie 2009 / Chișinău. A curs sânge și s-a murit! Omagiu la București pentru eroii români de la Chișinău

6 ani de la protestele din 7 aprilie 2009 / Chișinău. A curs sânge și s-a murit! Omagiu la București pentru eroii români de la Chișinău

Astăzi se împlinesc 6 ani de la protestele din 7 aprilie 2009 – zi când zeci de mii de tineri au protestat la Chișinău, București și multe alte orașe pentru dreptate, libertate și adevăr și împotriva dictaturii comuniste și falsificării grosolane a alegerilor parlamentare.

A fost un moment de impozie socială când nemulțumirea populară a izbucnit cu forță nestăvilită, un moment de mare curaj!

În Chișinău, epicentrul mișcărilor de stradă, au fost torturați zeci de oameni, au decedat câteva persoane… După 6 ani nici o persoană responsabilă nu a fost condamnată pentru abuzurile și crimele din noaptea dintre 7 și 8 aprilie. Idealurile cerute atunci de marea majoritatea cetățenilor Republicii Moldova au fost trădate anul acesta când coaliția de guvernare a acceptat coabitarea cu comuniștii.

Câți ani trebuie să mai treacă pentru a se face dreptate și pentru a ne putea bucura de libertate, demnitate, justiție și adevăr ?!

În acestă seară, de la ora 20.00, ne vedem la Fântână, în Piața Universității, cu o lumânare pentru cei care au decedat la Chișinău acum 6 ani și cu un gând bun pentru ceea ce a fost 7 aprilie 2009 la Chișinău și București!

NOI NU UITĂM!

Ion Ursu, președinte Organizația Studenților Basarabeni prin romaniabreakingnews.ro

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: