ROMÂNIA BREAKING NEWS

6 ani de la protestele din 7 aprilie 2009 / Chișinău. A curs sânge și s-a murit! Omagiu la București pentru eroii români de la Chișinău

6 ani de la protestele din 7 aprilie 2009 / Chișinău. A curs sânge și s-a murit! Omagiu la București pentru eroii români de la Chișinău

Astăzi se împlinesc 6 ani de la protestele din 7 aprilie 2009 – zi când zeci de mii de tineri au protestat la Chișinău, București și multe alte orașe pentru dreptate, libertate și adevăr și împotriva dictaturii comuniste și falsificării grosolane a alegerilor parlamentare.

A fost un moment de impozie socială când nemulțumirea populară a izbucnit cu forță nestăvilită, un moment de mare curaj!

În Chișinău, epicentrul mișcărilor de stradă, au fost torturați zeci de oameni, au decedat câteva persoane… După 6 ani nici o persoană responsabilă nu a fost condamnată pentru abuzurile și crimele din noaptea dintre 7 și 8 aprilie. Idealurile cerute atunci de marea majoritatea cetățenilor Republicii Moldova au fost trădate anul acesta când coaliția de guvernare a acceptat coabitarea cu comuniștii.

Câți ani trebuie să mai treacă pentru a se face dreptate și pentru a ne putea bucura de libertate, demnitate, justiție și adevăr ?!

În acestă seară, de la ora 20.00, ne vedem la Fântână, în Piața Universității, cu o lumânare pentru cei care au decedat la Chișinău acum 6 ani și cu un gând bun pentru ceea ce a fost 7 aprilie 2009 la Chișinău și București!

NOI NU UITĂM!

Ion Ursu, președinte Organizația Studenților Basarabeni prin romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: