ROMÂNIA BREAKING NEWS

Video: Rareș Bogdan la Chișinău, apel la adresa conducerii statului român pentru a acorda o atenție specială Republicii Moldova

Video: Rareș Bogdan la Chișinău, apel la adresa conducerii statului român pentru a acorda o atenție specială Republicii Moldova

Duminică, 21 aprilie, a.c. Rareș Bogdan candidat PNL la Euro Parlamentare, a fost prezent la Chișinău la un eveniment PNL alături de liderii PAS – Maia Sandu și Andrei Năstase. Potrivit b1tv, candidatul PNL, a făcut un apel la adresa conducerii statului român pentru a acorda o atenție specială Republicii Moldova și a contribuit la drumul acestui stat spre democrație și spre Uniunea Europeană. Rareș Bogdan consideră că este inadmisibil să se considere această parte a României Mari (Republica Moldova) ca un teritoriu pur și simplu abandonat.

„Din ce se vede de la București lucrurile arată din ce în ce mai rău în Republica Moldova iar opoziția este sub teroare, sub amenințare, sub o presiune teribilă, șantajele puterii reprezentate de Plahotniuc și Igor Dodon sunt infernale la adresa celor care au susținut plaforma ACUM, a liderii acesteia. Faptul că la vot aceștia au obținut 260 de mandate și au ajuns la peste 800 de mandate de primari din 900 arată clar că democrația este într-un mare pericol și solicit public de aici de la Chișinău ca statul român să fie mult mai atent cu privire la teritoriile de peste Prut, la Basarabia.


Este inadmisibil să uiți actul samavolnic întâmplat în urmă cu 70 de ani, este inadmisibil să consideri această parte a României Mari care astăzi se numește Republica Moldova ca un teritoriu pur și simplu abandonat în brațele … Culmea este că acum este abandonat în brațele unei clici, unui oligarh și găștii sale care se comportă într-un mod discreționat după model mafiot, după modelul unor stat care nu au nicio legătură cu democrațiile funcționale. Dacă statul român nu înțelege că nu poate privi Republica Moldova ca orice stat de pe glob, (..) aici este un teritoriu care a aparținut României locuit de milioane de români. Trebuie tratat cu mare atenție, cu cât se poate de multă responsabilitate și România are obligația fratelui mai mare„, a afirmat Rareș Bogdan.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: