ROMÂNIA BREAKING NEWS

Este R. Moldova gata sa facă față unui influx de 400 000 de homo sovieticus din Transnistria?

Este R. Moldova gata sa facă față unui influx de 400 000 de homo sovieticus din Transnistria?

„După semnarea celor patru protocoale de către Chișinău și Tiraspol, pe unii „proeuropeni” i-a apucat euforia reintegrării… Băieți, mai beți un pahar cu apă și răcoriți-vă nițel. Nu încurcați măsurile de încredere cu reintegrarea. Reintegrare va fi atunci când Tiraspolul se va conforma legislației R. Moldova și nu invers, cum este cazul protocoalelor referitoare la școli și fermieri”, argumentează Victor Chirilă, președintele Asociației de Politică Externă de la Chișinău în Ziarul Național din Republica Moldova

În continuare Victor Chirilă menționează că „cele 4 protocoale nu sunt altceva decât măsuri de restabilire a încrederii. Atât.” și „în al doilea rând”  ar fi cazul ca oficialii din Republica Moldova ar trebui să răspundă la câteva întrebări:

  1. Este R. Moldova gata sa facă față unui influx de 400.000 de homo sovieticus și „moldoveniști” devotați cu trup și suflet țarului de la Moscova?;
  2. Cum veți asigura continuitatea integrarii europene a R. Moldova, când cei 400.000 de cetățeni din regiune vor înclina balanța spre Moscova?
  3. Ce veți face cu sutele dacă nu miile de FSB-ști în rezerva activă din regiunea transnistreană care vor invada instituțiile de pe malul drept? Sunteți gata sa faceți lustratia lor?
  4. Cum veți preveni coagularea minorităților filoruse din toată republica în jurul Tiraspolului și împotriva Chișinăului?
  5. Sunteți în măsură să preveniti folosirea Transnistriei pe post de cal troian de către Moscova?
  6. Veți accepta o politică identitara diferită pentru Transnistria?
  7. Veți accepta transformarea Transnistriei în promotor al moldovenismului sovietic în interiorul statului reîntregit?
  8. Veți sacrifica identitatea românească a etniei majoritare de dragul acomodării moldovenusmului sovietic din Transnistria?
  9. Cine va achita cele peste 5 miliarde de datorii ale Transnistriei?
  10. Cum veți asigura respectarea Constituției și statului de drept in Transnistria, când pe malul drept acestea sunt violate de voi non-stop?

Dacă nu aveți răspunsuri certe la aceste întrebări, atunci mai bine lăsați-o baltă! Nu vă scremeți degeaba, pentru că nu veți aduce nicio reziliență R. Moldova, ci mai curând o veți face și mai vulnerabilă decât este!  Și, apropo, indiferent cât de departe de țară îi duce viața pe moldoveni, aceasta nu înseamnă că lor le este în cot de ce fel de reintegrare puneți la cale.   –  Victor Chirilă, președintele Asociației de Politică Externă de la Chișinău

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: