Am vorbit cu un expert in securitate cibernetica sa inteleg cum media manipuleaza prin fake news si care sunt instrumentele prin care putem verifica o stire. Dupa incheierea campaniei electorale din SUA, in mass-media internationale se discuta mult despre fenomenul fake news. Minciunile viralizate pe internet au devenit obiect de interes pentru oficialii europeni, mai ales ca in acest an vor fi alegeri electorale in Germania, Franta si Olanda, relateaza Vice citat de romaniabreakingnews.ro
Ministrul german al Justitiei a cerut pedepse penale pentru cei care raspandesc fake news, iar parlamentarul britanic, Damian Collins, le considera un atac la adresa democratiei.
Lideri ai Parlamentului European, cum ar fi Martin Schulz, iau in calcul o posibila interventie a legiuitorului pentru diminuarea acestui fenomen. In acest context, am stat de vorba cu Alex Balan, expert in securitate cibernetica, pentru a intelege mai bine daca s-ar putea gandi o legislatie pentru internet fara a fi afectata libertatea de exprimare. Balan prefera mai degraba o forma de anarhie virtuala, decat marcarea stirilor false si sustine ca impotriva lor se poate lupta doar cu un continut de calitate si prin educarea consumatorilor. Materialul integral pe Vice.
Foto extras din articol: „Exclusiv! Propaganda rusă în România! Armata Ucraineană și Bucovina în vizor! Război informațional prin AGERPRES și alte canale, țintind relațiile dintre Ucraina și România!”
Citiți mai mult pe romaniabreakingnews.ro/category/anti-manipulare
Gabriel Negru / RBN Press