ROMÂNIA BREAKING NEWS

„Der Freitag” DĂ ALARMA! “Următorul conflict separatist pe harta Europei, Ținutul SECUIESC”. Premierul Victor Ponta tocmai a făcut primul pas

UN SEMNAL DE ALARMĂ din partea publicației germane „Der Freitag”: “Următorul conflict separatist pe harta Europei, Ținutul SECUIESC”. Premierul român Victor Ponta tocmai a făcut primul pas!!!

Săptămânalul german de stânga, Der Freitag, subliniază  că anul 2014 este un an al ruperilor, referendumurilor și al separatismului iar România este vizată!

“Încleștarea steagurilor în România. Următorul conflict separatist se coace în ținutul Secuiesc, o enclavă maghiară este în pragul autonomiei”, consideră autorul reportajului din Der Freitag, Martin Leidenfrost. Câștigător în 2007 al premiului internațional pentru jurnalism “European Journalism Prize Writing for CEE”, Leidenfrost este un scriitor austriac, care trăiește în Bratislava și Bruxelles, colaborând cu mai multe publicații din Austria, Germania, Elveția si Slovacia.

La începutul lunii martie, Martin Leidenfrost s-a aflat în România pentru a lua pulsul situației de aici și pentru a găsi răspunsul la întrebarea “de unde vin și ce vor secuii”.

“Găgăuzia, Crimeea, Veneția, tensiuni în Bosnia și Belgia, referendum pentru independență în Scoția și Catalunia, dar să nu uităm nici tensiunile dintre Moldova și Transnistria.  Dacă mă întrebați unde va izbucni următorul conflict separatist în Europa, atunci eu mizez pe Ținutul Secuiesc. Insula lingvistică majoritar maghiară din centrul României vrea autonomie. România, cel mai centralizat stat din UE, plănuiește o regionalizare. Secuii, aduși în zonă pentru a proteja Carpații, nu sunt luați nici un fel în considerare”, notează Der Freitag, potrivit antena3.

Guvernul Victor Viorel Ponta a promis noilor săi parteneri de guvernare, UDMR, să le satisfacă toate dorințele, prima dintre acestea fiind cea a stegului secuiesc. Solicitatea UDMR  va fi reglementată în următoarele luni în Parlament unde a ajuns o initiativă legislativă a lui Dragnea și Ponta, care practic legalizează arborarea steagului secuiesc pe intituțiile publice din România.

Analiștii politici consideră că acesta este primul pas cedat UDMR spre autonomia teritotială pe care acești o tot revendică și deci spre un posibil conflict !

Surse: freitag.deexpresmagazin.roantena3.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.