ROMÂNIA BREAKING NEWS

CHIȘINĂU/ John McCain: „Rusia este o stație de alimentare cu gaze, deghizată sub formă de țară și condusă de mafioți”

CHIȘINĂU/ John McCain: „Rusia este o stație de alimentare cu gaze, deghizată sub formă de țară și condusă de mafioți”

Senatorul republican John McCain, supranumit și „Șoimul politicii externe americane” a rămas fidel convingerilor sale pe care le-a expus în timpul vizitei la Chișinău. Senatorul republican  nu a ezitat să-l ia peste picior pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, dar și întreaga Rusie, în legătură cu recentele evenimente din Ucraina.

Astfel în cadrul întâlniri cu studenții din Chișinău, senatorul american John McCain l-a ironizat pe Vladimir Putin și a descris într-un mod inedit Rusia. Referindu-se și  la sancțiunile impuse de Ruși (ca raspuns la sancțiunile UE și SUA) care l-au vizat și pe el, McCain a spus că regretă că nu a ajuns în Siberia în acest an:

„Nu știu dacă sunteți la curent că am fost sancționat de Vladimir Putin. Din această cauză nu mi-am petrecut vacanța de primăvară în Siberia, anul acesta”.

De asemenea, oficialul de la Washington a lansat un atac dur la adresa Rusiei, pe care a numit-o „stație de alimentare cu gaze, care pretinde a fi țară„.

Rusia este o stație de alimentare cu gaze, deghizată sub formă de țară. De fapt, este vorba despre o mafie care administrează această stație de alimentare cu gaze, deghizată sub formă de țară„, a spus McCain.

John McCain a reiterat o declarație mai veche, prin care a comparat scenariul lui Vladimir Putin în Ucraina cu cel folosit de Hitler în cel de-al Doilea Război Mondial.

„Rusia vrea să meargă și să ia o parte din altă țară pentru că acolo sunt vorbitori de limbă rusă. Acest scenariu a fost început de Hitler, care a mers în țări din afara Germaniei cu argumente că acolo ar fi fost vorbitori de limbă germană, care aveau nevoie de protecție”, a spus oficialul american.

Senatorul a ținut să menționeze că nu prezice un al treilea război mondial pentru că acțiunile lui Putin vor fi pedepsite de comunitatea internațională.

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.