ROMÂNIA BREAKING NEWS

Un agent despre alți agenți? „România are politicieni spioni pentru guverne străine, directori de ziare plătiți de servicii secrete străine”

Un agent despre alți agenți? „România are politicieni spioni pentru guverne străine, directori de ziare plătiți de servicii secrete străine”

Din Evenimentul Zilei aflăm că scandalul declanșat de declarațiile fostului președinte Iliescu amintește de un caz care privea tot serviciile secrete. În 1997, la 43 de ani, Adrian Severin făcea o declarație explozivă în cadrul unui interviu: „România are politicieni spioni pentru guverne străine, că directorii de ziare sunt plătiți de servicii secrete și că șefi ai campaniilor anticorupție au un trecut dubios.”

Adrian Severin, care ocupa atunci funcția de ministru de Externe, arăta, într- un interviu pentru cotidianul „Azi”, că a văzut o serie de documente secrete din care rezultă fără dubiu că doi sau trei directori de ziare erau agenți ai unor servicii străine. (N.R.:Numai de la ziare???)

„După cum am văzut cu ochii mei, probe indiscutabile atestând că vreo doi-trei directori ai unor cotidiane de mare tiraj sunt agenți ai unor servicii străine. Că vreo doi șefi de partid celebri, și chiar prețuiți, sunt și ei agenți străini bine finanțați din afară, că vreo câțiva mari lupătători pentru drepturile omului sunt foști informatori ai Securității. Că vreo câțiva mari combatanți anticorupție au făcut mari matrapazlâcuri și acum sunt șantajați de unii și de alții, executând ordinele șantajiștilor fără crâcnire, m-am simțit,paradoxal, mai liniștit”, își încheia Severin acuzațiile.

Declarațiile acestuia au fost luate în râs, directorii de gazete de atunci i-au cerut să publice numele celor vizați, lucru care nu s-a întâmplat niciodată. Reamintim că luni fostul președinte Ion Iliescu a susținut, într-o postare pe blog, că declarațiile date presei străine potrivit cărora România ar fi găzduit o închisoare a CIA ar fi fost răstălmăcite.

Adrian Severin

Adrian Severin

Redacția România Breaking News precizează că și domnul Adrian Severin prin faptele și activitățile dumnealui se constituie de asemeni într-un personaj asupra căruia putem pune semnul exclamării la capitorul servicii aduse unei puteri străine, el rămâne în istoria neagră a României, alături de Zoe Petre și Emil Constantinescu, artizanul cedarii fără drept de apel a teritoriilor românești aflate în componența actualului stat Ucraina și adăugării pe deasupra și a Insulei Șerpilor.

Publicat de România Breaking News – R.B.N Press / romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: