ROMÂNIA BREAKING NEWS

Criza Diplomatică Republica Moldova – Rusia! Pe fondul exasperării autorităţilor RM, există perspectiva lansării unei acţiuni represive militare sau subversive din partea Federației Ruse

Criza diplomatică Republica Moldova-Rusia: hărţuirea personalului diplomatic şi a anchetatorilor spălării a 22 miliarde de dolari. Relaţiile dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă au intrat în criza de joi, în urma unei acţiuni fără precedent, (a se vedea Republica Moldova ia poziție față tratamentul abuziv și hărțuitor asupra oficialilor moldoveni în Rusia ), ce probează exasperarea autorităţilor Republicii Moldova, dar şi perspectiva lansării unei acţiuni represive majore, inclusiv sub forma unor ameninţări militare sau subversive, ale Federaţiei Ruse.

Vorbim deja despre chestiuni de stat şi cu relevantă deosebită, pentru care autorităţile Republicii Moldova au avut drept unică formă de reacţie expunerea publică a cazului şi detaşarea, în comunicatul oficial, a responsabilităţilor generalilor şi conducerii FSB, fosta KGB, de politicienii la vârf ai Federaţiei Ruse, chemaţi să acţioneze urgent.

Vorbim despre o afacere de stat. Când autorităţile statului într-o formulă extinsă -Presedinte al Parlamentului, Premier, miniştrii Justiţiei şi ai Internelor, reprezentant al Ministerului de Externe – cheamă un Ambasador şi-i înmânează o notă de protest de o asemenea gravitate, care anunţa hârţuirea oficialilor Republicii Moldova şi a anchetatorilor spălării a 22 miliarde de dolari, dar şi ca nici un reprezentant al autorităţilor Republicii Moldova nu va călători la Moscova până la rezolvarea cauzei, iar întreaga acţiune e dată publicităţii printr-un comunicat fluviu.

(…) este descris modul abuziv în care una dintre instituțiile de la Moscova a încercat de mai multe ori în ultimele luni să pună sub monitorizare internațională mai mulți politicieni din Republica Moldova, inclusiv deputați, folosindu-se în acest scop de informații false și date trunchiate. Solicitările lor abuzive au fost respinse din aceste motive, dar și din considerente ce țin de o încercare evidentă de hărțuire a oficialilor moldoveni, se apreciază în comunicat, care adaugă că ‘au fost situații în care astfel de solicitări s-au transmis de 15 ori doar în cazul unei singure persoane, ceea ce subliniază caracterul de hărțuire politică. De fiecare dată solicitările au fost respinse’.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova, după acest eșec, instituțiile respective din Federația Rusă au trecut la o nouă formă de abuz, încercarea de punere sub monitorizare internațională a categoriei de persoane menționate prin intermediul relației bilaterale ale Federației Ruse cu anumite țări, în speranța că acestea nu vor verifica minuțios informația, pentru a descoperi datele false care stau în spatele ei. Ca urmare, autoritățile din Republica Moldova au început o comunicare cu aceste țări, pentru a stopa acest nou abuz. –  mai mult în articolul Republica Moldova ia poziție față tratamentul abuziv și hărțuitor asupra oficialilor moldoveni în Rusia

Raisa Țurcan / Chișinău / romaniabreakingnews.ro

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: