ROMÂNIA BREAKING NEWS

Bell Helicopters intenţionează să-şi mute linia de producţie pentru elicoptere de atac tip Viper, din Texas la Braşov

Bell Helicopters intenţionează să-şi mute linia de producţie pentru elicoptere de atac tip Viper, din Texas la Braşov

Producţia elicopterelor de atac pentru armată, în România ar putea fi realizată la Braşov. În acest moment sunt purtate discuţii cu firma Bell Helicopters din Statele Unite pentru a construi aceste aeronave în ţara noastră. Potrivit unor surse militare, Bell Helicopters intenţionează să-şi mute linia de producţie pentru elicoptere de atac din Texas la Braşov.

„Va fi o secție din IAR Ghimbav care va produce exclusiv pentru cei de la Bell” – a declarat, în urmă cu două luni, Neculai Banea, directorul general al companiei brașovene pentru bizbrasov.ro

Este o nouă decizie importantă pentru înzestrarea Armatei României după cea pentru achiziţionare de sisteme anti-aeriene Patriot şi cea de construire de vehicule blindate Pirana 5 la Uzina Mecanică Bucureşti. Acest tip de blindat are o protecţie similară cu cea oferită de Striker.

Este pregătită şi documentaţia pentru achiziţia a patru corvete unde se intenţionează obţinerea unui program offset care să includă revitalizarea celor două fregate tip 22 aflate în dotarea Forţelor Navale Române.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: