ROMÂNIA BREAKING NEWS

Comunicat de presă/„Interesul Național în spațiul dintre Prut și Nistru”, pierdut printre interese și eșecuri ne asumate

Republica Moldova nu este pierdută cum scriu unele publicații ce nu am să le numesc. Republica Moldova este tot acolo unde a fost, cu aceleași probleme sau mai multe, este aceeiași R.M. stat recunoscut în primul rînd de România față de cetățenii căreia România și-a asumat prin lege o responsabilitate.
Comunicat de presă/„Interesul Național în spațiul dintre Prut și Nistru”, pierdut printre interese și eșecuri ne asumate

Comunicat de presă  – „Poziție în Opoziție” privind Interesul Național Românesc în spațiul dintre Prut și Nistru / 29 aprilie 2015 / Consiliul Național al Asociației Culturale Pro Basarabia și Bucovina

Cu girul și expertiza a peste 25 de ani de activitate pentru împlinirea interesului național față de teritoriile istorice înstrăinate ca efect al odiosului pact Ribbentrop Molotov și mai ales față de românii ce s-au trezit după Al Doilea Război Mondial în afara granițelor firești ale Statului Român, Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina, asociație nonguvernamentală, nonprofit, apolitică, fără a i se fi recunoscut statutul de interes public (recunoașterea acestui statut este la latitudinea guvernului și au existat 3 solicitări succesive) are datoria morală de a-și face publică poziția față de abordarea situației ce privește direct pe românii din Republica Moldova și pe noi toți ca români, ca națiune, ca neam oriunde ne-am găsi în spațiul etnogezei românești.

Atragem atenția, „Intersul Național” nu are preț, nu se negociază. Nimeni nu are dreptul să emită judecăți categorice în funcție de un anume moment sau de un anume interes, de o realizare sau de o nerealizare, de așteptări sau previziuni pe termen scurt sau mediu implinite sau neîmplinite.

Interesul Național nu trebuie lăsat la discreția niciunei persoane, grup de persoane vezi lideri de partide sau partide pentru a fi manipulat în folosul aducerii de voturi în anumite momente, cum s-a procedat, se încearcă și se va mai încerca.

Iată cîteva abordări în massmedia care au generat prezentul comunicat.
”Parcursul european al RM s-a dus pe apa sâmbetei” Scrie Vremea Nouă – analiza FUMN
”Băsescu:Republica Moldova se poate transforma într-un eșec de proporții.Nu va fi membră UE”- mediafax.ro
”Rusia amenință:Vom reacționa dur față de Summitul Parteneriatului Estic” timpul.md
”Băsescu anunță următorul proiect al României;Unirea cu Republica Moldova”-unimedia info /noiembrie 2013.
Titlurile (se pot cita multe) demonstrează fară echivoc eșecul unor planuri sau teorii construite și bazate pe o percepție eronată, pe informații insuficiente, incomplete, manipulate, ridicate la nivel de politică de stat. Asumați-vă stimabililor eșecul ,eșecul personal!

Republica Moldova nu este pierdută cum scriu unele publicații ce nu am să le numesc. Republica Moldova este tot acolo unde a fost, cu aceleași probleme sau mai multe, este aceeiași R.M. stat recunoscut în primul rînd de România față de cetățenii căreia România și-a asumat prin lege o responsabilitate.

Dacă momentul actual este considerat de unii eșec, el nu trebuie pasat ci însușit, asumat cu responsabilitate, cu recunoașterea publică că ceea ce s-a făcut a fost insuficient dacă nu eronat.

Intersul Național este ctitoria moștenită la care fiecare generație trebuie să-și dea perpetu aportul pentru înălțarea ei. Nu are preț, nu se negociază, nimeni nu are mandat să pună punct continuității sau să emită judecăți subiective din cauza propriilor erori de raționament.

Republica Moldova, parte a ctitoriei naționale este și va rămîne indubitabil parte a interesului național românesc, indiferent de drumul ales sau împinsă, făra să aleagă.

Președinte ACPBB
Marian Clenciu

Citește și

Declarație! Idealul Reîntregirii, un obiectiv strategic scump tuturor românilor, ce reclamă atitudine, strategie și acțiune în consecință!

Foto – români basarabeni în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău : vox.publika.md

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

4 Comments

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: