ROMÂNIA BREAKING NEWS

Acces la educație. Campanie de sprijin pentru comunitatea românească din Ucraina

Acces la educație. Campanie de sprijin pentru comunitatea românească din Ucraina

Acces_la_educatie_limba_romana_Ucraina

Frumușica Veche este un sat din Ucraina, mai exact din regiunea Odesa, unde încă se mai predă la școală limba română. Două organizații neguvernamentale – Asociația Convergențe Europene și Eurocentrica-  au lansat o campanie de sprijin pentru comunitatea românească din Ucraina, iar una dintre acțiuni vizează chiar școala din Frumușica Veche.

Campania se cheamă Acces la educație și se adresează nu numai comunităților românești din regiunea Odesa, ci și celor Cernăuți și Transcarpatia.  Liliana Simionescu, de la Asociația Convergențe Europene ne spune în ce constă Campania.

Liliana Simionescu

Liliana Simionescu

„Mai avem o lună de campanie iar lista noasră de donatori crește: Fundatia eMAG, Editura Tritonic, Editura Herg Benet, Humanitas, Hasefer și Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială, Editura Litera și de la persoane individuale!  Mai avem nevoie de cărți și vă puteți implica printr-o donație. Pentru implicare și suport cu cărți și calculatoare pentru elevii din Frumușica Veche, Ucraina, vă invităm să ne contactați la telefon: 0742897255 / 0732866742 sau la adresa de e-mail: acces.educatie@yahoo.com”

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: