ROMÂNIA BREAKING NEWS

Propaganda rusă, via Chișinău și Iași, împiedicată de CNA să pătrundă în audiovizualul românesc

Propaganda rusă, via Chișinău și Iași, împiedicată de CNA să pătrundă în audiovizualul românesc

Consiliul Național al Audiovizualului din România, a respins, marţi, o cerere a companiei Telecontent Production din Iaşi pentru postul ieşean RTR, după ce, în august, CNA amânase o decizie în acest sens, după cum au spus pentru HotNews.ro reprezentanţi ai forului audiovizual.

Forbes scria în luna iulie cu că această companie (RTR) era deţinută de TV Content SRL din Chişinău, ce transmite ân spațiul audiovizual din Republica Moldova, programele televiziunii de stat ruseşti Rossiya1. Situaţia RTR a ridicat suspiciuni legate de o posibilă tentativă de intrare a propagandei ruseşti prin Chișinău, în audiovizualul românesc, via Iaşi.

Potrivit reprezentanţilor contactaţi de HotNews.ro, niciun membru CNA nu a fost de acord cu acordarea licenţei solicitate de Telecontent Production SRL pentru postul RTR Iaşi.

Pentru licenţa RTR, Telecontent s-a prezentat, iniţial, în faţa CNA în luna august, dar forul a amânat o decizie în acest sens. Atunci, Forbes scria că firma ieşeană care susţine proiectul RTR e deţinută de TV Content SRL din Chişinău. Aceasta este deţinută, la rândul său, de Evghenii Sergheev şi Victor Stetco (50% fiecare) şi operează, în Republica Moldova, postul RTR Moldova, ce retransmite programele televiziunii de stat ruseşti Rossiya 1.

Conform documentelor depuse la CNA şi declaraţiilor făcute de reprezentanţii săi în faţa acestei instituţii, RTR ar fi urmat să fie o televiziune generalistă, cu filme şi seriale româneşti şi buletine de ştiri şi cu o orientare spre publicul feminin, după cum nota Forbes în august. La insistenţele membrilor CNA, o reprezentanţă a Telecontent a spus, la şedinţa de atunci, că filmele ce urmau să fie difuzate erau realizate de producători ucraineni şi ruşi şi că erau vizate formate din Republica Moldova, iar intenţia era ca postul să fie „apolitic”.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: