ROMÂNIA BREAKING NEWS

Republica Moldova, din lipsă de opțiuni, nu va putea să se alăture sancțiunilor impotriva Rusiei

Republica Moldova, din lipsă de opțiuni, nu va putea să se alăture sancțiunilor impotriva Rusiei

Un anunț în acest sens a fost făcut de către Ministrul de Externe și al integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, care a declarat că țara sa nu se va alătura deocamdată sancțiunilor impuse de statele occidentale împotriva Rusiei.

Deciziile privind impunerea sancțiunilor contra Federației Ruse nu sunt decizii simple. Foarte multe state europene au fost angajate în proiecte majore de cooperare cu Federația Rusă, inclusiv în domeniul energetic. Aceste decizii de luare a sancțiunilor sunt foarte complicate, dificile pentru state mult mai puternice și prospere cu mai multe alternative pentru funcționarea economiei acestor state, decât R.Moldova”, a declarat el în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8.

Ministrul de Externe al RM a detaliat că începând cu anul 2014, după anexarea ilegală a Crimeei și războiul din Ucraina de Est, în R.Moldova s-a luat decizia de a nu alinia statul la sancțiunile europene sau americane contra Federației Ruse: „La această etapă noi reieșim din menținerea acestei linii”.

Vorbind despre situația tensionată din regiune și invazia rusă în Ucraina, Popescu a menționat că R.Moldova nu este vizată în „această rundă de tensiuni geopolitice”.

„Văd în societatea noastră o determinare fermă de pe întreg spectrul al forțelor politice, straturilor sociale să nu tensionăm situația, să nu importăm aceste diviziuni în interiorul R.Moldova pentru că indiferent de opțiunile politice sau geopolitice, absolut toți cetățenii R.Moldova vor pace… Nimeni din cetățenii noștri, de dragul unor himere geopolitice nu își dorește să ne trezim cu o astfel de tragedie la noi în țară”, a mai declarat ministrul Nicu Popescu.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: