ROMÂNIA BREAKING NEWS

„Să ajutăm Ucraina să învingă, altfel vom fi toți în pericol” – Maia Sandu la Davos

„Să ajutăm Ucraina să învingă, altfel vom fi toți în pericol” – Maia Sandu la Davos

Aflată în aceste zile la Forumul Economic Mondial de la Davos, președinta Maia Sandu a cerut liderilor mondiali să ajute Ucraina să învingă în acest război declanșat de Rusia, pentru că de victoria Ucrainei depinde pacea şi securitatea în întreaga regiune. „Nu pot să spun că riscurile militare pentru Moldova sunt mai mari acuma decât au fost în primăvara anului trecut, când știam că, dacă Ucraina nu va rezista, Rusia va ajunge la Chișinău. Nu vorbim acum despre asta. Astăzi totul depinde de ce se va întampla în Ucraina. Vedem că Ucraina rezistă și că avansează, așa că totul depinde de situația de acolo. Când ajutați Ucraina, ne ajutați și pe noi și pe alte țări. Noi trebuie să ajutăm Ucraina, toți împreună. Să o ajutăm ca să câștige acest război, altfel noi toți vom fi în pericol”, a menționat Maia Sandu.

„Noi credem în democrație, noi valorificăm democrația și vrem să facem parte din lumea liberă. Unica soluție e să fim uniți. Nu vedem Rusia ca pe o țară democratică în viitorul apropiat. Asta înseamnă că provocările în regiune vor persista. Ucraina a demonstrat și plătește cel mai mare preț pentru democrație, iar noi, cetățenii Republicii Moldova, facem tot ce putem mai bine”, a menționat președinta Republicii Moldova la forumul mondial de la Davos. Potrivit ei, „mărirea UE o va face mai puternică, pentru că aceasta are nevoie de o Ucraină și Moldovă stabilă și pașnică”.

Forumul Economic Mondial de la Davos are loc în perioada 16-20 ianuarie și întrunește diverse personalități politice din lume. Subiectul principal din acest an al forumului vizează războiul din Ucraina.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: