ROMÂNIA BREAKING NEWS

PSD rescrie istoria ţării după ce i-a schimbat şi geografia. Cazul Şerban Nicolae

PSD rescrie istoria ţării după ce i-a schimbat şi geografia. Cazul Şerban Nicolae

Şerban Nicolae, „dezlănţuit”: PSD rescrie istoria ţării după ce i-a schimbat şi geografia. Liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, a venit, la începutul săptămânii, cu o interpretare surprinzătoare a ceea ce a însemnat rezistenţa anticomunistă. Social-democratul a declarat că partizanii anticomunişti erau „mai degrabă împotriva intereselor României” şi că aceştia ar fi fost ajutaţi de CIA (n.r. – Agenţia Centrală de Informaţii), adică de americani.

În plus, Şerban Nicolae, care deţine un doctorat în Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, a ajuns, în urma analizei sale, la concluzia că nu doar Stalin, ci şi premierul brianic Winston Churchill, ar fi fost criminal. Argumentele lui Nicolae, o parte dintre ele fiind false, au fost criticate dur de numeroşi istorici şi politologi, din diferite generaţii şi ţări, gândirea social-democratului fiind catalogată drept „aberaţie” sau „rechizitoriu” demn de practicile Securităţii.

De exemplu, istoricul Stelian Tănase a explicat, într-un text pe blog-ul personal, faptul că în anii 1944-1945 nu se putea vorbi de CIA, pentru că încă nu fusese înfiinţată, iar în slujba unei puteri străine se puseseră liderii comunişti, cum erau cazurile unora ca Ana Pauker şi Gheorghe Gheorghiu-Dej, scrie Adevărul.

Mai mult în articolul  Atac la REZISTENȚA ANTICOMUNISTĂ! Comisia juridica a Senatului a respins propunerea legislativă de declarare a zilei de 26 octombrie, zi de comemorare a partizanilor anticomuniști”

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: