ROMÂNIA BREAKING NEWS

Video Patriarhul Kiril: Sunt foarte bucuros să pășesc pe pământul României; avem valori ortodoxe comune

Video Patriarhul Kiril: Sunt foarte bucuros să pășesc pe pământul României; avem valori ortodoxe comune

Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kiril, a sosit joi la București, pentru o vizită de trei zile, prilej cu care și-a exprimat bucuria de a păși pe pământ românesc și a subliniat existența valorilor ortodoxe comune ale popoarelor român și rus potrivit agerpres.ro citat de romaniabreakingnews.ro

La sosirea pe Aeroportul Otopeni „Henri Coandă”, înaltul ierarh a fost întâmpinat de Patriarhul BOR, Daniel.

„Sunt foarte bucuros să pășesc pe pământul României. (…) Valorile Ortodoxiei sunt comune pentru români, pentru România, pentru ruși, pentru Rusia și pentru toți ceilalți ortodocși. Relațiile bune între oameni pot fi doar atunci când ei au valori comune. Și oricum ar decurge istoria, noi, creștinii ortodocși care trăim în țări diferite, trebuie să ținem minte că avem valori comune, avem un sistem al vieții comun. Și aceasta înseamnă că avem un potențial extraordinar pentru viața în pace și cooperare și interacțiune. Vreau să vă salut încă o dată pe Preafericirea Voastră, pe ierarhii Bisericii Ortodoxe Române și întregul popor român. Dumnezeu să păzească România”

El și-a exprimat satisfacția de a fi adus „o părticică din moaștele Sfântului Cuvios Serafim de Sarov, unul dintre cei mai iubiți sfinți din Rusia”.

„Sfinții din Rusia și sfinții din România sunt sfinții noștri comuni”, a spus Patriarhul Kiril.

Totodată, înaltul ierarh l-a felicitat pe Patriarhul Daniel pentru împlinirea a 10 ani de păstorire în fruntea BOR.

„Ne bucurăm că ați răspuns invitației noastre de a comemora pe mărturisitorii și apărătorii Ortodoxiei în timpul comunismului, cei care au mărturisit credința ortodoxă, uneori cu prețul vieții. De asemenea, ne bucurăm că venind în România pentru această comemorare și pentru concelebrarea liturgică, ne-ați adus un mare dar: moaștele Sfântului Serafim de Sarov, care este cunoscut nu numai în Rusia, ci și în întreaga Ortodoxie. Ne rugăm Sfinților Serafim și Dimitrie ca vizita Preafericirii Voastre să fie binecuvântată și binecuvântătoare”, a spus Patriarhul Daniel.

Din delegația Bisericii Ortodoxe Române care l-a întâmpinat pe Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii au mai făcut parte Mitropolitul onorific Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, exarh patriarhal, preoții Michael Tița și Costin Spiridon, consilieri patriarhal, preotul Valentin Fătu, secretar patriarhal, preotul Mihai Mușat, secretar, preotul Eugeniu Rogoti, traducător.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: