ROMÂNIA BREAKING NEWS

Pentru onoarea și respectul față de România! Ofertă „all inclusiv” în Afganistan pentru senatorul Daniel Barbu…

Pentru onoarea și respectul față de România! Ofertă „all inclusiv” în Afganistan pentru senatorul Daniel Barbu…

marius-apostol

Marius Apostol, președintele Asociației Militarilor Veterani și Militarilor cu Dizabilități, rănit grav în Afganistan de un dispozitiv explozibil improvizat spune că i se pare incredibilă afirmația senatorului ALDE, Daniel Barbu, care compara pericolul „meseriei de politician” cu cel pe care îl întâlnesc minerii și al militarii din Afganistan și îl invită pe politician să ia parte la o excursie „all inclusive” în teatrul de operații.

Îi ofer (lui Daniel Barbu – n.r.) o excursie all inclusive în Afganistan. Unde preotul ne citește de fiecare dată când ieșim din bază. Acolo Dumnezeu știe dacă te mai întorci sau nu. Mi se pare incredibilă comparația”, spune Marius Apostol, președintele Asociației Militarilor Veterani și Militarilor cu Dizabilități „Sfântul Dimitrie

Marius Apostol comentează că sunt incomparabile riscurile unui militar combatant într-un teatru de operații care lupta pentru interesele țării cu riscurile unor politicieni care au de înfruntat doar acuzațiile de corupție.

Pe 1 mai 2011 Marius Apostol se află împreună cu camarazii săi în patrulare pe autostrada A1 Kabul-Kandahar din Afganistan. Un dispozitiv de aproximativ 200 de kilograme a fost detonat în timpul trecerii. Vehiculul blindat în care se aflau a fost aruncat la câțiva metri în aer. Militarul a stat aproximativ o săptămână în comă. A avut coloana fracturată în două locuri dar și leziuni grave la picior pentru care încă face recuperare.

Senatorul ALDE Daniel Barbu a declarat, vineri, în cadrul Ligii Aleșilor Locali ai partidului, că meseria de politician este cea mai grea, mai grea decât meseriile cele mai periculoase, precum mineritul și a adăugat că este mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan, pentru că „spațiul public a devenit un fel de teatru de operațiuni în care orice ales local sau național își riscă libertatea, sănătatea, în fiecare zi”.

„Foarte puțină lume știe de fapt ce faceți cu adevărat în fiecare zi a săptămânii, adesea și sâmbetele și duminicile. E o meserie grea, în zilele noastre, pentru că este o meserie riscantă. E mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan”, a spus senatorul ALDE, în cadrul Ligii Aleșilor Locali.

Potrivit senatorului ALDE, în România, „spațiul public a devenit un fel de teatru de operațiuni în care orice ales local sau național își riscă libertatea, sănătatea, în fiecare zi”.

Barbu a continuat: „V-ați ales o meserie grea. E cea mai grea dintre meserii. Uneori este mai grea decât meseriile pe care le considerăm foarte periculoase, cum este cea de mâner”.

Despre Marius Apostol, militarul a cărui viață s-a schimbat în Afganistan, cu câteva ore înainte de asasinarea lui Osama Bin Laden. VIDEO

Îi vedem de 1 Decembrie, la paradă. Îi vedem iarna la dat cu lopata în sate uitate de lume și primăvara la salvat oamenii inundați. Mai auzim de ei când pleacă în misiune, într-un teatru de operații intens mediatizat cum e Afganistanul. La întoarcere, de cele mai multe ori, sunt subiect de știre doar dacă au un tricolor peste ei. Și, totuși, se bat doar cu preoții la capitolul încrederea populației.

Aceștia sunt militarii români.

Pentru că avem o încredere „tăcută” în ei și asta ține loc de „mulțumesc”, pentru că nu îi întrebăm, la întoarcere, ce au pățit, pentru că nu stăm să îi ascultăm, deși au atât de multe lucruri extraordinare de spus pe care ei le consideră mult prea normale.

La împlinirea a zece ani de la invazia din Irak și cu un an înaintea încheierii părții de combat din operațiunea din Afganistan, vă prezentăm militari care au fost în aceste teatre, trimiși să reprezinte România, în virtutea angajamentelor noastre internaționale.

Pentru că în armată individul nu există, important fiind doar colectivul, le-am dat acestor militari un termen generic, colectiv: „OAMENI TARI”. Deși sunt bine pregătiți și foarte raționali, își fac loc și de emoții când țin pușca în mână printre amărâții copii afgani și nu uită că o pereche de șosete sau o sticlă de apă înseamnă enorm pentru ei… OAMENI TARI integral pe Gandul.info

Publicat de romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: