ROMÂNIA BREAKING NEWS

Samsung: România poate ajunge un „powerhouse” în software. Potențialul este enorm, dar nu este susținut.

Samsung: România poate ajunge un „powerhouse” în software. Potențialul este enorm, dar nu este susținut.

Mihai Pohontu, Samsung: România poate ajunge un „powerhouse” în software. Potențialul e enorm, dar nu este susținut.

În ajunul Dev. Play, prima conferință a industriei dezvoltatorilor de jocuri din România, Economică.net a vorbit cu Mihai Pohontu, vicepreședinte Samsung Electronics America și veteran al industriei de gaming.

Cum se vede industria software din România de afară, care ar trebui să fie rolul statului în dezvoltarea ei, care sunt planurile Samsung în ceea ce privește dezvoltarea, integrarea și omogenizarea propriului ecosistem software, ce rol vor juca tehnologiile emergente în entertainment-ul viitorului și, off-topic, cum s-a văzut din interior „criza” bateriilor Note7. Industria de gaming din România a ajuns la peste 7.000 de angajați și generaza venituri anuale estimate la mai mult de 130 de milioane de dolari. Găzduim atât operațiuni ale marilor jucători globali, cât și studiouri independente „made în România”.

Lipsa de finanțare, experiență și alte elemente de „infrastructură” necesare dezvoltării unei industrii solide de software își spun însă cuvântul, piața locală evoluând cu mult sub potențialul său economic și intelectual, crede Pohontu.

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: