ROMÂNIA BREAKING NEWS

Patriarhului Kiril (patriarhul KGB) vine în R. Moldova

Patriarhului Kiril (patriarhul KGB) vine în R. Moldova

Igor Dodon, președintele R. Moldova, s-a întâlnit astăzi cu ÎS Mitropolit Vladimir la Mănăstirea Căpriana. Cei doi au discutat despre pregătirile pentru vizita oficială a Patriarhului Kiril în R. Moldova, care va avea loc în a 2-a jumătate a anului 2017. „Căpriana – satul de baștină al mamei mele, are o însemnătate deosebită atât pentru familia mea, cât și pentru mine personal. Anume de aici, în luna august 2016, am lansat campania electorală pentru alegeri prezidențiale”, a scris Dodon pe o rețea de socializare, postând o serie de fotografii, se arată într-un material realizat de zdg.md

La sfârșitul săptămânii trecute, Igor Dodon a plecat într-o călătorie în Iran, în calitate de șef al Federației naționale de Șah. El a postat pe pagina sa de Facebook un text în limba rusă și câteva poze de la deschiderea Campionatului Mondial de Șah Feminin, în care apare pe fundalul unui drapel moldovenesc, în care vulturul nu mai ține crucea în cioc. Fiind criticat dur de „cenzurarea” drapelului, mai ales că se prezintă ca un adevărat cavaler al ortodoxiei, Igor Dodon a replicat că nu ține de obligația președintelui să pună un drapel.  Mitropolia nu a venit cu nicio reacție.

Amintim că, în ultimii ani, Igor Dodon s-a afișat în nenumărate rânduri ca un exponent de vază al ortodoxiei.

În anul trecut, în calitate de lider socialist, s-a preocupat de pelerinajul unei icoane de la Moscova prin toată Moldova, dar și alte acțiuni de cult.

Mitropolitul Moldovei, Vladimir, l-a susținut public în cadrul campaniei electorale, declarând că ”îi mulțumim că este un activ creștin al Bisericii noastre ortodoxe”.

La sfârșitul anului 2016, după ce a fost ales președinte, una dintre primele sale întâlniri a fost cu clericii, participând și la evenimente religioase, unde a declarat: „Noi trebuie să facem tot posibilul ca să păstrăm credința noastră ortodoxă, să nu permitem unor valori străine să fie implementate în Moldova”. Sursa: zdg.md

Despre Patriarhul Kirill – agent KGB, racolat pentru a participa la puciul din august 1992 ?

Patriarhul rus Kiril este bănuit că ar fi fost agent KGB, racolat pentru a participa la puciul din august 1992. Potrivit deciziei Comisiei Prezidiului Sovietului Suprem al Rusiei pentru investigarea cauzelor și circumstanțelor puciului din 1992 s-a constatat „o utilizare neconstituțională de către Comitetul Central al Partidului Comunist și KGB din URSS a unui număr de organizații bisericești  prin recrutarea și infiltrarea în rândul preoților a agenților KGB”, scrie wikipedia.

Ulterior, jurnaliștii ruși, suprapunând mai multe deplasări cunoscute ale unui agent secret cunoscut cu numele de „Mihailov” cu cele ale actualului patriarh rus, au ajuns la concluzia că anume el este agentul „Mihailov”.

În 2003, un membru al Grupului Helsinki Moscova, preotul Iuri Edelstein, i-a trimis o scrisoare președintelui rus Vladimir Putin, în care, de asemenea, îl acuza de Mitropolitul Kiril că ar avea legături cu KGB-ul.

Despre Patriarhul Kiril circulă zvonuri și că s-ar fi îmbogățit făcând contrabandă cu țigări și alcool. Fiind șef al Departamentului pentru Afaceri Externe al Bisericii Ruse, actualul patriarh și-ar fi folosit în anii ’90 funcția pentru a organiza o schemă de import a tutunului și alcoolului, beneficiind de scutiri… materialul integral aici.

Tatiana Rotari / Chișinău / RBN Press -17.02.2017

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: