ROMÂNIA BREAKING NEWS

Moldova a institutit taxe vamale mai multor produse din Ucraina. Kievul amenință cu măsuri similare și acuză implicarea Rusiei!

Moldova a institutit taxe vamale mai multor produse din Ucraina. Kievul amenință cu măsuri similare și acuză implicarea Rusiei!

Republica Moldova a impus recent, taxe vamale la importul mai multor produse din Ucraina. Kievul atenționează că decizia luată de Chișinău s-ar putea solda cu măsuri similare aplicate produselor moldovenești și vede în această mișcare mâna lungă a Moscovei care ar fi implicată în influențarea Chișinăului în luarea acestei decizii.

„Noi vedem că această decizie a fost luată la solicitarea producătorilor autohtoni din Moldova, dar vedem, de asemenea, semnătura Rusiei și, respectiv, agresiunea Federației Ruse pe teritoriul Ucrainei”, a declarat ministrul Dezvoltării Economice și Comerțului, Stepan Kubiv.

Ucraina a solicitat autorităților de la Chișinău lansarea unor discuții cu privire la restricțiile comerciale privind mărfurile ucrainene.

„Dacă Moldova refuză să participe negocieri, vom aplica măsuri identice”, a atenționat primvice-premierul Ucrainei.

Este de ațteptat ca un grup de experți ucraineni să ajungă la Chișinău în decurs de o săptămână pentru a se întâlni cu responsabilii de la Ministerul Economiei, precum și de la alte instituți, cu care vor analiza situația dată, cu scopul de a elabora un set de propuneri privind depășirea situației create.

Produsele pe care Guvernul Republicii Moldova  a decis să introducă  taxe vamale între 10 și 15 % până la 31 decembrie 2016, la importul din Ucraina, sunt lactatele, produselor din carne și ciment.

Autoritățile Republicii Moldova au explicat că aceste restricții sunt temporare și au motivat că au drept scop protejarea pieței interne de importurile masive înregistrate  în ultimul timp din Ucraina.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: