ROMÂNIA BREAKING NEWS

Moș Vasile, veteran de razboi, omul care sfințește locul, a împlinit 100 de ani

La o sută de ani Vasile I. Chiponcă, veteran de război, a fost felicitat de ministrul Dușa și prefectul Macaleți. A luptat la Odessa și Cotul Donului, a crescut șase copii, are 16 nepoți și 15 strănepoți, iar în urmă cu două zile, veteranul a împlinit 100 de ani.
Familia a umplut duminică, bisericuța din Băbiceni, comuna Durnești, pentru a-l felicita. Distins cu mai multe ordine și medalii militare, printre care „Crucea Comemorativă a celui de-al doilea război mondial”, „Moș Vasile”, cum îi spun consătenii, a fost felicitat la împlinirea unui secol de viață de Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa.
Mesajul acestuia a fost citit în fața sărbătoritului de către prefectul Costică Macaleți. „Cu alese sentimente de stimă și considerație, prinse în buchetul gândurilor de bine, vă rog să aveți amabilitatea de a primi la ceas aniversar, cele mai calde și sincere urări de sănătate, de bucurii și împliniri, alături de cei dragi dumneavoastră, însoțite de tradiționala urare „La mulți ani!”, scrie pe felicitarea semnată de Mircea Dușa.
La sărbătoarea din Băbiceni au fost de față generalul în rezervă Gheorhe Prăjinaru, colonelul Gheorghe Jalbă din partea Asociației Veteranilor de război, colonelul Constantin Florea, reprezentant al Comandamentului Militar Județean, dar și conducerea comunei Durnești.
Bravul centenar a fost prezentat audienței de unul dintre fiii săi ca om ce a trăit mereu cu speranța și credința în Dumnezeu. Orfan de mamă de la 4 ani, Vasile Chiponcă a militat mereu pentru muncă și viață rațională.
A ieșit la pensie la 70 de ani și este considerat de săteni un exemplu viu al „omului care sfințește locul”. Prefectul Costică Macaleți i-a oferit sărbătoritului un tort ca pentru 100 de ani, dar și un toiag care să-l ajute la întreținerea grădinii și a răsadurilor de care veteranul încă are grijă. (Adrian Marcu)

Preluat de pe http://www.jurnalulbtd.ro/

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: