ROMÂNIA BREAKING NEWS

Oficial american la București: „Ambasadorul rus greșește!”. Scutul care apără Europa.

Oficial american la București: „Ambasadorul rus greșește!”. Scutul care apără Europa.
Greșesc când amenință un stat NATO, declară, chiar de la București, Frank Rose, asistent al secretarului de stat american, referindu-se, printre altele, la declarații amenințătoare ale unor ambasadori ruși. Statele Unite sunt alături de aliații din Europa în fața oricăror amenințări, spun americanii, în timp ce rușii transmit semnale din ce în ce mai dure.

Frank Rose, asistent al secretarului de stat american și fost negociator-șef al programului antirachetă pentru România, transmite un mesaj Rusiei, chiar de la București. După ce, în ultimul timp, declarațiile unor ambasadori ruși la adresa sistemului antirachetă din Europa s-au întețit.

Într-un interviu acrodat Agerpres, ambasadorul rus în România a avertizat că scutul de la Deveselu reprezintă o provocare și o amenințare, întrucât, spune el, crește potențialul militar al unor țări, în detrimentul Federației Ruse.

Frank Rose, asistent al secretarului de stat american: „Cred că ambasadorul rus nu este corect. Programul american de apărare antirachetă este proiectat să contracareze amenințări din Coreea de Nord și din Orientul Mijlociu. Nu este îndreptat împotriva Rusiei. Sistemul nostru nu are capacitatea să submineze sistemul strategic de descurajare al Rusiei, iar ambasadorul greșește!”

Un alt ambasador rus a uimit Occidentul cu o declarație făcută la Copenhaga.

Ambasadorul Rusiei în Danemarca a amenințat recent că orice țară care se va alătura scutului antirachetă din Europa va deveni o țintă. Danezii au anunțat încă de anul trecut că vor participa cu o fregată. România va găzdui elemente ale scutului antirachetă la Deveselu. Astfel că ministrul român de Externe a reacționat imediat și a catalogat drept inadmisibilă amenințarea oficialului rus. Iar comandantul suprem al Forțelor Aliate din Europa a amintit presiunile puternice făcute asupra României și Poloniei, atunci când s-au alăturat acestui program.

Potrivit acordului româno-american, rachetele de la Deveselu vor fi defensive și fără focos nuclear.

Sursa: stiri.tvr.ro prin romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: