ROMÂNIA BREAKING NEWS

Maia Sandu cere PD-ului eliberarea imediată a tuturor instituțiilor statului

Maia Sandu cere PD-ului eliberarea imediată a tuturor instituțiilor statului

Maia Sandu – Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, a chemat deputații Partidului Democrat (PD) la ședința de astăzi, 11 iunie a.c. la Parlament  și a anunțat căndițiile în care poate avea loc un dialog între Blocul „ACUM”, PSRM și democrați (PD).

Într-o conferință de presă susținută la Parlament înaintea ședinței de Parlament, Maia Sandu a cerut de la democrați „eliberarea imediată a tuturor instituțiilor statului, retragerea persoanelor agresive din jurul Guvernului și asigurarea accesului noilor miniștri la locul de muncă”, dar și „încetarea oricăror presiuni și amenințări asupra funcționarilor publici și cetățenilor R. Moldova”.

„După asta, dialogul poate avea loc doar aici, în Palament. Noi nu acceptăm discuțiile purtate departe de ochii lumii, așa cum sunt obișnuiți cei de la PD”, a anunțat Maia Sandu, invitând democrații la ședința Legislativului.

Maia Sandu a amintit că R. Moldova are un Parlament și un Guvern învestit legal, recunoscut de partenerii externi și a îndemnat funcționarii publici să nu îndeplinească ordinile venite de la democrați.

Astăzi, democratul Vlad Cebotari a reiterat apelul la dialog adresat deputaților PSRM și Blocului „ACUM”.

„PD nu se ține de guvernare. Dacă va trebuie să plece, atunci va face transferul de putere în câmpul constituțional. Apelul nostru către politicienii care spun că sunt responsabili e să ne așezăm la masa de dialog și să găsim soluții juridice pentru a depăși această situație. Noi avem soluții și le vom anunța la masa de discuții”.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: