ROMÂNIA BREAKING NEWS

2000 de credite, oferite în cadrul Programului guvernamental Prima Casă din Republica Moldova. Pavel Filip: Ne dorim ca tinerii noștri să-și construiască un viitor aici, ACASĂ

2000 de credite, oferite în cadrul Programului guvernamental Prima Casă din Republica Moldova. Pavel Filip: Ne dorim ca tinerii noștri să-și construiască un viitor aici, ACASĂ

Peste 2000 de credite  în valoare de circa 1 miliard de lei au fost oferite familiilor tinere și tinerilor necăsătoriți din Republica Moldova, în cadrul Programului guvernamental Prima Casă. Suma totală a garanțiilor de stat este de circa 500 milioane de lei.

Din 2000 de beneficiari, 1450 sunt familii tinere, iar 550 sunt tineri necăsătoriți. Vârsta medie a solicitanților este de 31 de ani, iar valoarea medie a unei locuințe constituie aproximativ 580 mii lei. Din totalul locuințelor, 1873 au fost cumpărate în orașe,  iar 127  – în sate.

În prezent, Guvernul pregătește lansarea Programului Prima Casa 4, destinat angajaților din sectorul privat.  „De acest program vor beneficia angajații din sectorul privat, cărora statul le va oferi compensații de până la 50% din valoarea creditului Prima Casă. Compensațiile vor fi oferite în funcţie de mărimea salariului beneficiarului. Prin aceste FAPTE, ne dorim ca tinerii noștri să-și construiască un viitor aici, ACASĂ”, a spus premierul Republicii Moldova, Pavel Filip.

Actualmente, statul acoperă până  la 50% din valoarea creditului pentru angajații în cadrul instituțiilor bugetare, conform pachetului  Prima Casa 2. De aceste facilități au beneficiat, până în prezent, 260 de persoane.

De asemenea, conform pachetului Prima Casa 3, familiile care au copii beneficiază de suport la procurarea primei case. Statul achita 10% din prețul locuinței pentru familiile cu un copil, 25% – pentru familiile cu doi copii, 50% – pentru familiile cu trei copii, iar pentru cei care au 4 și mai mulți copii, Guvernul achită integral suma, familia plătind doar dobânzile. Deja au fost achitate compensații pentru peste 520 de familii care au copii.

Programul guvernamental „Prima Casă” a fost lansat la inițiativa prim-ministrului Pavel Filip, la 26 martie 2018.

Informații detaliate despre program pot fi găsite pe site-ul www.primacasa.gov.md și la numerele de telefon: (022) 22 60 65, (022) 22 60 53, (022) 26 25 52.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: