ROMÂNIA BREAKING NEWS

Se deschide primul centru de chirurgie robotică din România

Se deschide primul centru de chirurgie robotică din România

Proiectul se va desfășura în următorii cinci ani la Spitalul de Copii ”Louis Țurcanu”, iar obiectivul anului este utilizarea robotului în operarea a 50 de copii informează stiri.tvr.ro citat de romaniabreakingnews.ro

Scenariul în care roboţii operează oameni nu mai ţine de domeniul viitorului. La Timişoara s-a realizat primul centru de chirurgie robotică pediatrică din România (foto – mediafax.ro).

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara a câştigat un proiect în valoare de 3 milioane dolari prin care achiziţionează un robot chirurgical care va fi folosit în premieră la Timişoară. Robotul revoluţionar poate fi utilizat în chirurgia malformaţiilor renale, digestive, genitale, ale sistemului respirator sau în chirurgia oncologică.

Există şi dezavantajul costurilor ridicate. Cu sprijinul unei fundaţii din Elveţia, costurile au mai scăzut, iar o intervenţie chirurgicală poate ajunge la 4.000 de dolari.

”Este o chirurgie minim invazivă. Asta înseamnă mai puţină traumă pentru copil, asta înseamnă recuperare mai uşoară, suferinţă mai mică pentru copil. Este un echipament care ne ajută pe noi, chirurugii. Nu ne face treaba, dar avantajele ţin de vizibilitatea mult, mult îmbunătăţită, de eliminarea factorului uman, precum tremurul mâinilor, mişcările accidentale”, spune medicul Vlad Davidm managerul proiectului.

Proiectul se va desfăşura în următorii cinci ani la Spitalul de Copii ”Louis Țurcanu”, iar obiectivul anului este utilizarea robotului în operarea a 50 de copii.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: