ROMÂNIA BREAKING NEWS

La premiera de Gală, Filmul OCTAV a polarizat energiile a peste 4.000 de spectatori

La premiera de Gală, Filmul OCTAV a polarizat energiile a peste 4.000 de spectatori

Peste 4.000 de mii de spectatori au făcut miercuri aseară cu o Românie frumoasă, la premiera de Gală a filmului Octav, de la Sala Palatului. Atmosfera elegantă care a învăluit tot evenimentul a atins punctul culminant în momentul sosirii fastuoase a lui Marcel Iureș, care, printre autografe și felicitări, îndemna spectatorii să pășească în sală să cunoască o „poveste minunată, pe sufletul oricui”, desprinsă din peisaje frumoase ale României și din dorința nestrămutată a unei echipe „bine sudate și elastice”, după cum o descrie actorul, de a duce la bun sfârșit un proiect cinematografic inedit pentru publicul din țară și nu numai.

La eveniment a participat întreaga echipă a filmului, alături de regizorul Serge Ioan Celebidachi, producătorul Adela Vrînceanu Celebidachi, producătorul executiv Cristina Dobrițoiu, co-scenaristul James Olivier și actorii din film Marcel Iureș, Vlad Rădescu, Maria Obretin, Ioan Andrei Ionescu, Alessia Tofan, Eric Aradits, Ștefan Velniciuc, Roxana Guttman, Silviu Biriș, Dana Rogoz, Alexandru Mandu și mulți alții.

Invitații au putut admira, încă de la intrare, o expoziție inedită de fotografii, cu imagini din copilăria actorilor din distribuție, dar și din timpul filmărilor, pentru ca apoi să își ocupe locurile rezervate în sală.

 

OCTAV a impresionat publicul prin subiectul sensibil al prețuirii amintirilor și prin jocul impecabil al actorilor, cărora li s-a adăugat imaginea extraordinară semnată de celebrul Blasco Giurato și prin coloana sonoră excepțională, semnată de inegalabilul Vladimir Cosma.

Timp de 100 de minute, publicul a trăit emoția transmisă de jocul impecabil al actorilor și de povestea sensibilă a retrăirii amintirilor copilăriei, a prețuirii lor ca parte din noi, a regăsirii de sine și a ceea ce suntem cu adevărat, reîntoarcerea la rădăcini pentru a înțelege ce este cu adevărat fericirea. Octav este o poveste în care ne putem regăsi fiecare din noi.

La finalul proiecției, echipa filmului a urcat pe scenă în aplauzele furtunoase a celor peste 4.000 de spectatori, iar Marcel Iureș și-a arătat recunoștința pentru publicul numeros prezent în sală:

Oameni buni, vă mulțumesc din toată inima că sunteți aici, în număr atât de mare! Este formidabil și vă mulțumesc tare mult! Am făcut totul împreună. Tot ce ați văzut cu copii, cu animăluțe, cu actori mari de tot, mai mari decât mine, mai mari decât mulți alții. Am avut de învățat de la toți, de la Blasco Giurato la Camelia Zorlescu și mai cu seamă de la copii. Copiii sunt cinstiți, adevărați și ei dau practic savoare acestui film. Le mulțumesc lor și tuturor din toată inima. Echipa a fost excepțională!, a declarat cel care a dat viață personajului Octav.

Regizorul Serge Ioan Celebidachi a povestit cum s-a înfiripat acest proiect superb numit Octav. „Vreau să vă spun câteva cuvinte. Suntem toți aici și filmul s-a făcut datorită unei singure persoane care a citit un scenariu, într-o seară, și mi-a spus că putem face acest film în România. Aceasta este Adela, producătorul filmului. Fără ea nu se făcea nimic aici!”, a amintit regizorul filmului Octav.

Filmul „Octav” va rula în cinematografele din țară începând cu vineri, 6 octombrie 2017, și este clasificat cu AG (Audiență Generală).

Lung-metrajul, regizat de Serge Ioan Celebidache, este o coproducție România — Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, iar producător este Adela Vrinceanu Celebidachi.

Trailerul filmului, creat de Good Hands, poate fi urmărit aici: https://youtu.be/pJ5EoVp0okw

Mai multe detalii despre filmul OCTAV se găsesc și pe Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/filmul.octav

 

Premiera de Gală a fost un eveniment produs de Oblique Media și Alexandra Tînjală/Sister și sponsorizat de UPC România, Carrefour, Univer, Domeniile Sâmburești, MSC Cruises, Movie Production, Look Media Profile, PR Vibe.

Mașina oficială a evenimentului a fost Black Cab.

Finanțatorii proiectului cinematografic au fost: Cinema City, OMD Romania, Mediaedgecia, Mediacom, Mindshare, Nestle, Zambeste Romania – powered by GSK, Orange, Procter and Gamble International Operations SA, Catena, eMAG, Timisoreana, Hochland, Boiron, Mars Romania, Terapia, Chio, NutLine, Carrefour Romania, Persil, La Strada, Philadelphia, Edenia, Corso, Media Trade Services, Provident Financial, Silva, Tymbark Maspex, Hornbach, Caroli, Noriel, Brico Dépôt, Pepsi, Toortitzi, Hervis Sport&Fashion, Engie, Metro Cash&Carry, BRD- Groupe Société Générale, Scandia Sibiu, Borsec, Praktiker, Ferratum, MediaVoice MT, Univer, Spoon Media, Raiffeisen Bank, Sendo, Frosta, Croco, Media Tour MV, Coseli, Sanador.

Credit foto: Andrei Preda, Ionuț Dobre, Adi Bulboacă, Cătălin Tomoioagă

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: