ROMÂNIA BREAKING NEWS

CONDIȚIA ROMÂNILOR DIN PROXIMITATEA ROMÂNIEI / Dezbatere și lansare de Carte – „ROMÂNII MEGIEȘI”

CONDIȚIA ROMÂNILOR DIN PROXIMITATEA ROMÂNIEI / Dezbatere și lansare de Carte – „ROMÂNII MEGIEȘI”

Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina a organizat miercuri, 26 ianuarie 2022, la București, cu prilejul lansării volumului dr. Mihai Nicolae CĂLĂTORII IDENTITARE.ROMÂNII MEGIEȘI (I), un eveniment dedicat condiției românilor din proximitatea României. Volumul a apărut la Editura UNIVERSUL ACADEMIC, îşi propune să familiarizeze cititorul cu mai multe aspecte, unele neştiute, altele uitate, pur şi simplu: scurta viață a eroinei de 15 ani Şumi Marița din Bulgaria, împuşcată de armata otomană în 1877, apelul emoționant făcut în 1917 de Toma Jalbă (Transnistria, Teofana (Teodora) Basarab, prințesa valahă ajunsă țarină a Bulgariei şi mama unui țar bulgar, cea care a lăsat o amintire hieratică de icoană, pictura naivă din Uzdin (Voivodina) şi multe, multe altele care au modelat specificul „românescului”. Toate acestea contribuie la reconstituirea unei ordini a lumii care ne este proprie. Puteți citi mai mult aici: Pentru prima oară după 86 de ani… Un prim volum dedicat colectivităților naționale din vecinătate: „Călătorii identitare. Românii megieşi”, a autorului Mihai Nicolae și aici:  Ofertă de carte: „Călătorii identitare – Românii megieși”

Au fost invitați la dezbatere domnii: dr. Constantin Corneanu, președinte al Asociației de Studii Geopolitice și Strategice „Gheorghe I. Brătianu”, dr. Mihai Kopetschi, reprezentând Asociația PRO BASARABIA ȘI BUCOVINA precum și gazda dezbaterii, Marian Clenciu, președinte al Consiliului Național al Asociației Culturale Pro Basarabia și Bucovina. Editura UNIVERSUL ACADEMIC a fost reprezentată de doamna dr. Irina Airinei Vasile, președinte al Asociației interetnice ANIMA FORI,

Video: CONDIȚIA ROMÂNILOR DIN PROXIMITATEA ROMÂNIEI / Dezbatere și lansare de Carte – „ROMÂNII MEGIEȘI”

 

Foto AF-News:

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: