ROMÂNIA BREAKING NEWS

Pământul românesc. Legea prin care străinii pot cumpăra teren în România, se schimbă!

Pământul românesc. Legea prin care străinii pot cumpăra teren în România, se schimbă!

Se schimbă legea prin care străinii pot cumpăra teren în România. Piața este blocată.

La mai puțin de un an de la intrarea în vigoare a legii care reglementează tranzacțiile cu terenuri agricole pe persoană fizică, două proiecte de acte normative sunt pe cale să modifice modul în care străinii cumpără teren în România. Între timp, mii de proprietari nu pot beneficia de propriile terenuri. Pe masa parlamentarilor există în momentul de față două proiecte de acte normative prin care se dorește să se aducă modificări la controversată Lege care permite cetățenilor străini persoane fizice să cumpere teren agricol în România (Legea 17/2014).

Unul dintre ele vizează o problemă care a generat mari prejudicii celor care au încheiat ante contracte sau promisiuni de vânzare cumpărare de teren anterior datei de 11 aprilie 2014, ziua în care a intrat în vigoare Legea privind unele măsuri de reglementare a vânzării-cumpărării terenurilor agricole situate în extravilan, anunță portalul Economica.net citat de romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: