ROMÂNIA BREAKING NEWS

În premieră R.Moldova este invitată la un Summit NATO

Republica Moldova va participa, pentru prima data, la Summitul NATO care va avea loc la inceputul lunii septembrie. Anuntul a fost facut de ministrul moldovean al Afacerilor Externe si Integrarii Europene, Natalia Gherman.

„Republica Moldova a contribuit in anul curent la succesul misiunilor Aliantei de promovare a securitatii si stabilitatii pe continentul european, am trimis un contingent in KFOR. Datorita acestui fapt vom fi invitati si la summit-ul Aliantei, in premiera. Si sper, avem toate premisele, sa contam pe solidaritatea din partea Aliantei acum mai mult ca niciodata”, a spus Natalia Gherman, potrivit IPN.

Sefa diplomatiei moldovene a mai aratat ca cererea Washingtonului ca Rusia sa-si retraga armata de pe teritoriul Republicii Moldova nu poate fi ignorata.

„Statele Unite ale Americii sunt, de fapt, o tara care consecvent promoveaza acest deziderat atat in cadrul dialogului bilateral ruso-american, cat si in cadrul organizatiilor si organismelor internationale. Ne apropiem de summit-ul NATO, care va avea loc la inceputul lunii septembrie. Ne putem astepta la reiterarea acestui demers din partea aliatilor Republicii Moldova din cadrul NATO”, a explicat Gherman.

Mai multi politicieni moldoveni s-au aratat deschisi, in ultima perioada, aderarii Republicii Moldova la NATO.

Republica Moldova este membru asociat al Adunarii Parlamentare NATO din noiembrie 1994 si coopereaza cu Alianta in cadrul Planului Individual de Actiuni al Parteneriatului Republica Moldova-NATO. Moldova are statut de neutralitate.

Ziare.com

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: