ROMÂNIA BREAKING NEWS

Fără precedent! Bravul apărător al ortodoxiei, Igor Dodon a profanat drapelul propriului stat, de dragul islamului! La Teheran, Vulturul Moldav din stemă și-a întors privirea spre răsărit și i-a „căzut” crucea din cioc

„Noi trebuie să facem tot posibilul ca să păstrăm credința noastră ortodoxă, să nu permitem unor valori străine să fie implementate în Moldova” - Igor Dodon , declarație în 2016
Fără precedent! Bravul apărător al ortodoxiei, Igor Dodon a profanat drapelul propriului stat, de dragul islamului! La Teheran, Vulturul Moldav din stemă și-a întors privirea spre răsărit și i-a „căzut” crucea din cioc

Igor Dodon, președintele Republicii Moldova, a plecat într-o călătorie în Iran, în calitate de șef al Federației naționale de Șah. Acesta a postat pe pagina sa de Facebook un text în limba rusă și câteva poze de la deschiderea Campionatului Mondial de Șah Feminin, în care apare pe fundal un drapel moldovenesc, în care vulturul nu mai este orientat cu fața spre  dreapta ci spre stânga iar crucea din cioc adispărut.

Conform descrierii din site-ul președinției moldovene, referitor la stema Republicii Moldova, se menționează:  „(…) Scutul este plasat pe pieptul unei acvile naturale purtând în cioc o cruce de aur (acvila cruciată) şi ţinând în gheara dreaptă o ramură verde de măslin, iar în cea stângă un sceptru de aur.” http://www.presedinte.md/emblem

La moment, Igor Dodon nu a oferit detalii despre această situație total neobișnuită. Schimbarea, cenzura, profanarea ca să spunem mai bine,  a drapelului de stat, spun unele surse, ar fi vorba de o cutumă obligatorie de eliminare a simbolurilor creștine într-un stat islamic.

Oficial, conform comunicatului de pe pagina președinției moldovene nu se face nici o referire la situația în cauză:

„Astăzi, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon s-a întîlnit cu Președintele Republicii Islamice Iran, Hassan Rohani.

În cursul întrevederii părțile au făcut un schimb de opinii privind relațiile bilaterale dintre state și posibilitățile de dezvoltare a acestora. 
Igor Dodon a menționat că sînt mai multe sectoare de perspectivă, cum ar fi agricultura, reeșind din faptul că populația Iranului numără peste 80 mln. de cetățeni. De asemenea, Președintele Moldovei a indicat asupra oportunității de cooperare în sectorul energetic, ținînd cont de faptul că Moldova pe ambele maluri ale Nistrului consumă anual 2,8-3 mlrd. metri cubi de gaze, iar Iranul zilnic produce aproape 1 mlrd. de metri cubi de gaze. 

În alt context oficialii au convenit asupra examinării posibilitatății de deschidere a ambasadelor în statele noastre.

Menționăm că Igor Dodon se află într-o vizită în Iran, la invitația Președintelui FIDE, Kirsan Iliumjinov, cu prilejul desfășurării Campionatului Mondial la Șah feminin.”

Igor_Dodon_la_Teheran_Drapelul_Republicii_Moldova_Cenzurat

Cutuma eliminării simbolurilor creștine din însemnele oficiale ale statelor, nu există la Teheran!

Această situație în care s-a aflat Igor Dodon, la Teheran, în care Stema de Stat a fost practic modificată nu are nici un corespondent în vreo vizită oficială în Iran. O simplă parcurgere a fotografiilor de pe site-ul președinției Iarnului http://president.ir/en/photo este cât se poate de exemplificativ în acest sens. Mai jos imagini de la întâlnirile oficiale dintre Iran – Suedia și Iran – Vatican. Simbolurile statelor în cauză sunt la vedere și nici decum cenzurate.

Situația în care s-a afișat Igor Dodon la la Teheran,  poate fi calificată ca o profanare a simbolurilor de stat. În acest caz, Art.347 al Codului Penal cu privire la  Profanarea simbolurilor de stat ar trebui să fie luată în serios de către autoritățile statului. Mai jos conținutul legii în cauză:

Articolul 347. Profanarea simbolurilor de stat
(1) Profanarea simbolurilor de stat (drapel, stemă, imn) ale Republicii Moldova sau ale altui stat arborate, utilizate sau intonate public
se pedepseşte cu amendă în mărime de pînă la 850 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 100 la 200 de ore.

Redacția RBN Press amintește că Igor Dodon, a pozat în campania electorală din 2016, drept apărător al credinței ortodoxe, având de partea sa inclusiv biserica ortodoxă rusă, prin episcopul Marchel.

„Noi trebuie să facem tot posibilul ca să păstrăm credința noastră ortodoxă, să nu permitem unor valori străine să fie implementate în Moldova” – Igor Dodon , declarație în 2016

Raisa Țurcan / Chișinău / RBN Press – 12.02.2017

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: