ROMÂNIA BREAKING NEWS

Evacuați de la Opera din Cluj pentru că au cântat „Deșteaptă-te române” în timp ce se rostea rugăciunea „Allah Akhbar”

Evacuați de la Opera din Cluj pentru că au cântat „Deșteaptă-te române” în timp ce se rostea rugăciunea „Allah Akhbar”

Incident la premiera care a deschis noua stagiune de la Opera Națională din Cluj, duminică seara: cinci persoane au fost scoase de din sală, după ce au intonat imnul Deșteaptă-te române în momentul când pe scenă un muezin cânta Allah Akhbar.

Mai multe persoane au fost scoase din clădire și duse la secția de poliție, unde au fost amendate pentru nerespectarea măsurilor de ordine pentru buna desfășurare a manifestării culturale.

Incidentul a avut loc în timpul desfășurării concertului ”The Armed Man — Misă pentru pace”, în momentul rugăciunii în limba arabă. Organizatorul acestei forme de protest este Călin Mărincuș, același care a organizat o contra-manifestație în urmă cu câteva luni în piața Avram Iancu împotriva marșului gay, în care a avut loc și incidentul cu actrița Oana Mardare, scoasă de la protest și băgată în dubă, dar și alte manifestații cu puternic accent naționalist. Călin Mărincuș a devenit cunoscut în mass media după ce l-a abordat în martie 2016  pe premierul României de atunci, Dacian Cioloș, când acesta se afla într-o vizită la Cluj și l-a criticat pentru presupusa aducere în România a refugiaților musulmani.

 

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: