ROMÂNIA BREAKING NEWS

„De drag și dor…”- Doina Lavric și Lorena Oltean, concert de suflet oferit în dar fraților români basarabeni la Chișinău

Dragi români!

În pragul unui sfert de secol de activitate, Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina a oferit în dar fraților români basarabeni un concert de suflet cu genericul „De drag și dor…”, susținut de Doina Lavric și Lorena Oltean. Dulceața,  profunzimea cântului și a versului au mișcat deopotrivă inimile celor prezenți în aula 104 a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău  așa cum numai cele două artiste ne-au obișnuit în nenumătate rânduri la  Clubul Țăranului Român din București…

Participanții au fost profesori, studenți, masteranzi și doctoranzi de la universitatea respectivă,  elevi din Peresecina (Orhei) împreună cu profesoara de limba română Maria Anghel, profesoara Viorica Teacă din Chișinău cu un cadou-surpriză pentru interprete și alții.
În cadrul manifestării s-a distribuit gratuit revista „Dor de Basarabia”- o ediție specială, revistă editată de către moderatorul manifestării,  prof.dr.Ion Berghia – președintele Filialei ACPBB „C.Stere” din Iași. Acțiunea este dedicată orientării PRO-EUROPA a R. Moldova. Un scurt  discurs despre ACPBB a ținut Marian Clenciu – președintele Consiliului Național al ACPBB, poetul Petre Popa, directorul Teatrului „Veniamin Apostol” din Soroca. În numele Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, a rostit o alocuțiune prof. dr. Valentin Cușcă, iar din partea Facultății de Istorie și Geografie a aceleiași instituții a vorbit prof. dr. Sergiu Musteață. Partener la organizarea evenimentului a fost Asociația Convergențe Europene.

Același concert urmează să fie prezentat enoriașilor bisericii din Făgureni (Strășeni)- preot paroh Ioan Porcescu (23 noiembrie a.c.); elevilor de la liceele  „Constantin Stere” ( 24 noiembrie) și „Petru Rareș” (25 noiembrie) din Soroca. Echipa ACPBB va vizita și satul Hristici (Soroca), unde va discuta și va distribui locuitorilor revista și alte materiale.

Vă invităm să urmăriți inregistrarea video a concertului susținut la Chișinău.

Afis_web_ACPBB_25de-ani_Chisinau

Dorian Theodor / R.B.N. Press

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.